Skip to main content

Διεθνής 'Εκθεση στην Τζέντα με 17 ελληνικές επιχειρήσεις

Τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος επισκεπτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών BIG 5 Saudi 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2016.

'Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελληνική Συμμετοχή έδωσε το παρόν με οκτώ συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν σε 168 τετραγωνικά μέτρα οκτώ εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των Δομικών Υλικών και Κατασκευών. Η εν λόγω διεθνής κλαδική έκθεση, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, αποτελεί το σημαντικότερο επαγγελματικό γεγονός στον τομέα των κατασκευών και των δομικών υλικών σε όλη την επικράτεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Η ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης έκθεσης επιβεβαιώνεται από τη συνεχή επέκτασή της, μέσω της διαρκούς αύξησης των εθνικών συμμετοχών και των μεμονωμένων επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτήν, αύξηση που καταγράφεται σε ετήσια βάση. Στη διεθνή κλαδική έκθεση BIG 5 Saudi 2016 συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και η χώρα μας με επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών και των κατασκευών, επιχειρήσεις, οι οποίες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές του συγκεκριμένου επιχειρηματικού γεγονότος. Η Ελληνική Συμμετοχή ήταν απολύτως ικανοποιητική με τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες για την προώθηση υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων προϊόντων στη Σαουδαραβική αγορά.

Στo Ελληνικό περίπτερο φιλοξενήθηκε το Αραβό-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, το οποίο παράλληλα με τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή εννέα ελληνικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας και το Επιμελητήριο Τζέντας. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Αραβό-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Δρ. Rashad Mabger, ενώ την ημέρα πραγματοποίησης των διμερών επιχειρηματικών επαφών και συναντήσεων παρευρέθησαν, τόσο ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στην Τζέντα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης όσο και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στην Τζέντα, κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου από τον Δήμαρχο της πόλης της Τζέντας, κ. Ηani Mohammed Aburas. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν τόσο ο Γενικός Πρόξενος όσο και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στη Τζέντα , οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες εκθέτες, ενώ είχαν και σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Τζέντας, τον οποίον προσκάλεσαν να επισκεφθεί, με την συνοδεία τοπικών ΜΜΕ, το ελληνικό περίπτερο.

Τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο, επισκέφτηκε πλήθος αγοραστών - επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες. Όλοι οι Έλληνες εκθέτες έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από τη μεγάλη επισκεψιμότητα (μέσος όρος επαφών ανά ελληνική εταιρία, 60 συναντήσεις) όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στα γραφεία Σαουδαραβικών εταιριών. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της Ελληνικής Συμμετοχής, που οργανώθηκε από το Enterprise Greece.

Η Διεθνής Έκθεση Big 5 Saudi διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο Jeddah Centre for Forums & Events, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο τον οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 15.000 εμπορικοί επισκέπτες, για να συναντήσουν εκθέτες από 40 χώρες, με σημαντικότερες συμμετοχές της Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Τουρκίας κλπ.