Skip to main content

Τζιχαντιστές ή Τσετσένοι πίσω από το μακελειό στην Αγ. Πετρούπολη

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άντρας, που έδρασε ως βομβιστής αυτοκτονίας, ήταν 22 ετών, με καταγωγή από το Καζακστάν.

Είτε Τζιχαντιστές, είτε Τσετσένοι αυτονομιστές εκτιμούν οι ρωσικές αρχές ότι είναι οι αυτουργοί της χθεσινής πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που κόστισε τη ζωή σε 11 άτομα.

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα ανθρώπινα υπολείμματα ενός άντρα κεντροασιατικής καταγωγής, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκρηξης. Μάλιστα, για την επίθεση, η ρωσική αστυνομία αναζητά έναν νεαρό από το Καζακστάν.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άντρας, που έδρασε ως βομβιστής αυτοκτονίας, ήταν 22 ετών, με καταγωγή από το Καζακστάν. Στις φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να φορά κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και ένα σκούρο πράσινο καπέλο. Στην πλάτη του φαίνεται πως κουβαλά ένα σακίδιο. Ένα άλλο στιγμιότυπο τον δείχνει να περπατά στο δρόμο με τις γροθιές του σφιγμένες.

Οι έρευνες στρέφονται στο ενδεχόμενο ο βομβιστής αυτοκτονίας να έδρασε μόνος και να ήταν εκείνος που πριν εκραγεί και παρασύρει στο θάνατο ακόμα δέκα άτομα, να τοποθετήσει και την δεύτερη βόμβα στον γειτονικό σταθμό του μετρό.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι ύποπτοι είναι δύο, ο άλλος όμως παραδόθηκε και δηλώνει αθώος.

Η βόμβα που εξερράγη την Τρίτη το μεσημέρι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης προκάλεσε το θάνατο σε 11 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 45 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.