Skip to main content

Τζιτζικώστας: Αδιανόητη η πρόταση Μπουτάρη για πρόσφυγες μέσα στον ΟΛΘ

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Ανησυχία στη διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σκληρή κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων και Μεταναστών στην Αποθήκη 9 του λιμανιού της πόλης, άσκησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, σε σύντομο χαιρετισμό του σε ημερίδα για την κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «είναι αδιανόητο ο δήμαρχος να καταθέτει μια τέτοια πρόταση, όταν ο δήμος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται εξ αντικειμένου στους φορείς που θέλουν να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα». Ο περιφερειάρχης τόνισε πως η ανάπτυξη της κρουαζιέρας πρέπει να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, με τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης.

Η Αποθήκη 9, έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων, έχει παραχωρηθεί για τρία χρόνια από τον ΟΛΘ στον δήμο Θεσσαλονίκης για πολιτιστικές χρήσεις. Όπως είναι εύλογο, στους κόλπους της διοίκησης του ΟΛΘ επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς ούτε καν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί η πρόταση του κ. Μπουτάρη. Και τούτο διότι, εν μέσω της γενικότερης αναστάτωσης λόγω του προσφγυγικού, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ως κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως αναγνωρίζουν όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας, την ασφάλεια - πέρα βέβαια με όλα τα άλλα θέμα που εγείρονται σχετικά με την εγγύτητα του χώρου στο κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι οι άλλες δύο προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, όπως τελικά συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη πρόταση που κατέθεσε η ΠΕΔΚΜ προς την κυβέρνηση, είναι το πρώην στρατιωτικό νοσκομείο 424 και το πρώην εργοτάσιο της ΥΦΑΝΕΤ στην Τούμπα.