Skip to main content

Τζιτζικώστας: Αποδέσμευση κονδυλίων για να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ στο Δ. Αθηναίων. Στη Δ. Μακεδονία περιοδεύει το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα η πρώτη ανοιχτή εκδήλωσή στην Αθήνα

Με υπαλλήλους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του στις υπηρεσίες του Δήμου, ο κ. Τζιτιζικώστας έκανε δήλωση σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης του νόμου του «Καλλικράτη» και για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

«Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός εκείνος, που μπορεί να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη στη χώρα και την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη βελτίωση του 'Καλλικράτη' και βέβαια στην αποδέσμευση κονδυλίων, τα οποία θα υποστηρίξουν τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να φέρουν μετρήσιμο και ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας έχουν εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, που δουλεύει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Κι αυτό πρέπει να βελτιωθεί άμεσα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χτες το βράδυ ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με 50 νέους επιχειρηματίες στη Γλυφάδα, όπου συζήτησε μαζί τους τα ζητήματα του επιχειρείν και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος άνθρωπος στην ίδρυση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Ήδη στο λογαριασμό του στο facebook έχει αναρτήσει σχετικές φωτογραφίες.

Αύριο ο κ. Τζιτζικώστας θα αρχίσει την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, ξεκινώντας από τα Γρεβενά και καλύπτοντας την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη. Στην Κοζάνη θα κάνει και την κεντρική ομιλία του. Την Κυριακή θα επισκεφτεί το Αμύνταιο, τη Φλώρινα, το Άργος Ορεστικό, το Νεστόριο και την Καστοριά.

Τη Δευτέρα είναι η πρώτη ανοιχτή εκδήλωσή του στην Αθήνα, στον Κεραμεικό. Οι σχετικές αφίσες κυκλοφορούν ήδη διαδικτυακά.