Skip to main content

Τζιτζικώστας για Μπουτάρη: Ίσως αυτοί χρησιμοποιούν αλάτι... Ιμαλαΐων

«Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, επανεφευρίσκουμε τους νόμους της φυσικής και της χημείας», σχολίασε δηκτικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Με το «γάντι» διαχειρίστηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την απίστευτη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί παγώματος του αλατιού στις αλατιέρες του δήμου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά, για το εάν, όντως, παγώνει το αλάτι, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σκωπτικά: «Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, επανεφευρίσκουμε τους νόμους της φυσικής και της χημείας. Στη Θεσσαλονίκη παγώνουμε το αλάτι και καίμε το νερό. Σε εμάς(σ.σ. στην περιφέρεια), το αλάτι δεν πάγωσε, γιατί το αλάτι δεν παγώνει».

Και συνέχισε, στο ίδιο ύφος: «Ενδεχομένως το αλάτι που χρησιμοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αλάτι... Ιμαλαΐων».

Αναφορικά με την κατάσταση από εχθές στην Κ. Μακεδονία λόγω του χιονιά, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια προμηθεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες τόνους αλατιού, ενώ στους δρόμους βγήκαν 80 μηχανήματα αποχιονισμού, εκ των οποίων τα μισά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το κομφούζιο που επικράτησε στην πόλη ήταν ευθύνη του δήμου, εξηγώντας ότι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης δεν ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της ΠΚΜ. «Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα οχήματά μας και να τα στείλουμε στη Θεσσαλονίκη, καθως θα υπήρχε πρόβλημα στις εθνικές και τις επαρχιακές οδούς», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Χαλκιδική, η οποία, όπως είπε, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. «Δίνουμε μάχη να κρατήσουμε όλους τους δρόμους ανοικτούς», κατέληξε.