Skip to main content

Τζιτζικώστας: Να συνεχιστεί η λειτουργία των ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου

Την αναστολή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να κλείσουν οι υπηρεσίες των ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου του δήμου Λαγκαδά, ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Την αναστολή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να κλείσουν οι υπηρεσίες των ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου του δήμου Λαγκαδά ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τζιτζικώστας, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι η απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει τη λειτουργία των δύο υπηρεσιών ΔΟΥ στο Λαγκαδά θα δημιουργήσει προβλήματα στους πολίτες όλης της περιοχής και των οικισμών που εκτείνονται σε απόσταση 30 έως 70 χιλιόμετρα από το Λαγκαδά.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει «δυσχέρειες και καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, προκαλώντας τους ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση από την τοπική κοινωνία να παραχωρηθούν δωρεάν κτήρια για τη στέγαση των υπηρεσιών σε Σοχό και Ζαγκλιβέρι, αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα για αυτή την απόφαση και αποδεικνύει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση, θέλει την ελληνική ύπαιθρο ερημωμένη και τους πολίτες της χαρακτηρισμένους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι θα πρέπει να ταλαιπωρούνται ακόμα και για την εξυπηρέτηση των πιο βασικών συναλλαγών τους με τους φορείς του δημοσίου», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.