Skip to main content

Τζιτζικώστας: Σχεδιάζεται ζωολογικός κήπος έξω από τη Θεσσαλονίκη

Εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος η δημιουργία ενός ζωολογικού κήπου στο πρότυπο εκείνου των Σπάτων Αττικής. Αναγκαία τα ιδιωτικά κεφάλαια.

«Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός Ζωολογικού Κήπου αλλά όχι όπως τον ξέρουμε και όχι όπου βρίσκεται. Θέλουμε έναν Ζωολογικό Κήπο εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα του Κήπου των Σπάτων Αττικής», αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος Ζωολογικός Κήπος θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ιδιωτική συμμετοχή γιατί η Αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα. «Είμαστε σε μία πολύ αρχική φάση συζητήσεων, προκειμένου να εκδηλωθεί δραστηριοποίηση από πλευράς επενδυτών».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης της Coca Cola 3E, για την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης σε πόλη Zero Waste σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάνω στο ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε εξωραϊσμό του Ζωολογικού Κήπου επειδή το Δασαρχείο «ζει στο δικό του βασίλειο» και δεν είναι δυνατή η συνεννόηση.