Skip to main content

Τζουλιάνι: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκλιπαρούσε για τη σύνοδο κορυφής

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης ξεκινά σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι προετοιμασίες εντείνονται για την ιστορική σύνοδο.

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκλιπαρούσε να γίνει η σύνοδος κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.

«Έλεγαν (οι Βορειοκορεάτες) ότι θα εξαπέλυαν πυρηνικό πόλεμο εναντίον μας, ότι θα μας νικούσαν σ' έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Τζουλιάνι στη διάρκεια συνάντησης επενδυτών στο Τελ Αβίβ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς (οι ΗΠΑ) είπαμε ότι δεν θα πάρουμε μέρος σε μια σύνοδο υπό αυτές τις περιστάσεις», συνέχισε, αναφερόμενος στη συνάντηση που ακυρώθηκε στα τέλη του Μαΐου από τον Τραμπ, πριν τελικά επιβεβαιωθεί από τον ίδιο ότι θα γίνει όπως προγραμματιζόταν αρχικά, τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Και λοιπόν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσε στα τέσσερα κι εκλιπάρησε να γίνει (η σύνοδος) και σε ακριβώς αυτή τη θέση θέλεις να τον έχεις», συμπλήρωσε ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος έκρινε πως η Ουάσιγκτον έχει πλέον το πάνω χέρι στη συνάντηση αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης ξεκινά σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι προετοιμασίες εντείνονται για την ιστορική σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ, αφού απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα μέχρι την ημέρα που θα γίνει.