Skip to main content

Βαφειάδης: Ο Ηρακλής θα αγωνίζεται κανονικά στο Καυτανζόγλειο

Ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ιδρυτικού σωματείου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποκλειστικής χρήσης του σταδίου από έναν σύλλογι καθώς είναι εθνικό

Για τις μετεγγραφές του Ηρακλή, το πρόβλημα των δελτίων με την ΕΠΟ, την ομάδα αλλά και για το θέμα του Καυτανζογλείου μίλησε στον ρ/σ «Metropolis», ο Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ιδρυτικού σωματείου:

«Προχωράνε οι μετεγγραφές, θα γίνουν 2-3 ακόμη. Προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, να φανεί ανταγωνιστική. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, για αρχή θέλουμε η ομάδα να εκπροσωπεί επάξια το όνομα και το κύρος του Ηρακλή».

Για τον Αμπάρη: «Θα τον έχουμε μαζί μας από τον Ιανουάριο γιατί το τελευταίο του συμβόλαιο ήταν στην Κύπρο, άρα θεωρείται διεθνής μετεγγραφή. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που πρέπει να παραμείνει κοντά στην ομάδα. Από τη στιγμή που ήρθε στις προπονήσεις της ομάδας, είναι ένας πραγματικός δάσκαλος για όλα αυτά τα παιδιά. μην ξεχνάμε πάντως πως έχουμε και τον Γιούδα που είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας».

Για το πρόβλημα με την ΕΠΟ: «Σήμερα έχουν εκδοθεί 5 δελτία, δυστυχώς όμως ενώ εμείς ήμασταν άψογοι, η ΕΠΟ μας ενημέρωσε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν πρόλαβε να τα εκδώσει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ μου εξήγησε ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα και όγκος αιτημάτων και δεν πρόλαβαν να τα εκδώσουν. Εμείς στείλαμε στην ώρα τους τα δελτία. Φανταστείτε ότι ο κ. Φοιρός δεν είχε το απαραίτητο πιστοποιητικό για να κάτσει στον πάγκο του Αγροτικού γιατί η ΕΠΟ δεν πρόλαβε να του το εκδώσει, για αυτό και έκατσε σε μια γωνία στην κερκίδα».

Για το ποιοι θα τρέξουν την ομάδα: «Το τεχνικό τιμ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο κ. Αναστασιάδης είναι στον πάγκο, ο Τάσος Κατσαμπής είναι γενικός αρχηγός. Θέλουμε τα πάντα στην ομάδα να θυμίζουν Ηρακλή, μετά το πέρασμα του Παπαθανασάκη από την ομάδα. Και μέσα στο συμβούλιο θα είναι παλαίμαχοι του Ηρακλή. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να είμαστε ενωμένοι και το δείξαμε όταν αποφασίσαμε να κατέβουμε στη Γ' Εθνική με μόλις μια μέρα να απομένει για την προθεσμία. Αύριο έχω καλέσει τους βετεράνους του Ηρακλή για να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Πρέπει να βγάλουμε υγεία για να μπορέσει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα βοηθήσει την ομάδα οικονομικά. Θέλουμε να δείξουμε ότι όποιος επενδυτής έρθει στην ομάδα, τα χρήματά του θα πιάσουν τόπο».

Για το θέμα του Καυτανζογλείου: «Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τον εργολάβο, από την επόμενη Τετάρτη ο Ηρακλής θα αγωνίζεται κανονικά στο Καυτανζόγλειο. Θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις, θα παίξει ο Ηρακλής στο γήπεδο και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Ο Ηρακλής συντηρεί το Καυτανζόγλειο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δικαιωματικά πρέπει να αγωνίζεται εκεί. Δεν είμαστε αρνητικοί στο να αγωνιστεί και κάποια άλλη ομάδα στο στάδιο, γιατί είναι ένα εθνικό στάδιο που δεν μας ανήκει. Το θέμα περί αποκλειστικής χρήσης του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να μπαίνει στην ατζέντα. Αποκλειστική χρήση θα μπορούσε να έχει μόνο στο προσωπικό του γήπεδο, ο Ηρακλής για 60 χρόνια δεν είχε αποκλειστική χρήση και το πλήρωνε. Το χρησιμοποιούσαν και οι αθλητές του στίβου. Το ΟΑΚΑ κάποτε το χρησιμοποιούσαν δύο και τρεις ομάδες των Αθηνών, έτσι μπορεί να υπάρχει κοινή έδρα για τις δύο ομάδες. Πρέπει να σεβαστούν όλοι την ιστορία του Ηρακλή».