Skip to main content

Βαφειάδης: Ο σοβαρός Ηρακλής θα κατακτήσει την άνοδο

Ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε για τη μάχη του «Γηραιού» στα πλέι οφ, τα πιθανά εμπόδια αλλά και για τον κόσμο της ομάδας

Για τη μάχη του Ηρακλή στα πλέι οφ, τα εμπόδια που θα βρει στο δρόμο της η ομάδα αλλά και για τον κόσμο του «Γηραιού» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος:

Για την συζήτηση που υπήρχε με την συμμετοχή ή μη του Ηρακλή στα μπαράζ: «Από την αρχή είχαμε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα για την συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ. Ο Ηρακλής είναι δίκαια πρωταθλητής. Κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες κατάφερε να κάνει ένα τεράστιο θαύμα γιατί περί θαύματος πρόκειται και δικαίως βρίσκεται στην διαδικασία των μπαράζ. Η κλήρωση θεωρώ πως ήταν καλή. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας, είμαστε αισιόδοξοι αλλά παράλληλα σεβόμαστε τις υπόλοιπες ομάδες γιατί κατάφεραν να είναι πρωταθλήτριες στους ομίλους τους. Θα προσπαθήσουμε αν δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε ένα από τα 2 εισιτήρια που οδηγούν στην Football League».

Για το πρόγραμμα των αγώνων: «Το Καυτανζόγλειο 28/4 και 29/4 φιλοξενεί ένα διεθνές event με παραδοσιακούς χορούς και συλλόγους και ήταν αδύνατο να ακυρωθεί. Ρωτήσαμε την επιτροπή αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλό μας αν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Το δέχτηκαν και έτσι ο Ηρακλής ξεκίνησε με κλειδάριθμο το πρώτο παιχνίδι να γίνει εκτός. Επειδή όμως τα προγράμματα είχαν βγει και ανάλογα με την σειρά που κληρωνόσουν έπαιρνες και την καθορισμένη σειρά αγώνων, ο Ηρακλής που κληρώθηκε 1ος είχε 3 εντός έδρας παιχνίδια.  έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όποιος και αν είχε το νούμερο ένα θα είχε αυτό το πρόγραμμα. Τα προγράμματα δεν έχουν τόση σημασία όταν παίζουν όλοι με όλους. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους αν ο Ηρακλής είναι σοβαρός πιστεύω θα πάρει το ένα από τα 2 εισιτήρια της ανόδου».

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει ο Ηρακλής πρόβλημα από εδώ και πέρα: «Από την στιγμή που οι αγώνες δεν γίνονται εντός των γραμμών αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων, αν σας έλεγα πως δεν περιμένω καταγγελία θα ήταν ψέματα. Όπως πέρσι ο Ηρακλής σώθηκε και η κατάληξη του κρίθηκε από ένα δικαστήριο. Όπως βλέπουμε γενικότερα έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο. Πλέον οι πρόεδροι θα φτιάχνουν δικηγορικές ομάδες και τα ντέρμπι θα παίζονται μέσα στα δικαστήρια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διεξάγουμε ένα πρωτάθλημα που θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα τηρούνται από όλους. Δεν θα με εκπλήξει ως πρόεδρο του Ηρακλή αν κάποιος κάνει κάποια ένσταση. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως νομίμως συμμετείχε ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα, νομίμως βγήκε 1ος και νομίμως θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου. Έχουμε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία η οποία δεν μπορεί να αναπτυχθεί αυτή την στιγμή για ευνόητους λόγους. Έχουμε τα έγγραφα που αποδεικνύουν   πως ο Ηρακλής δεν είναι από τις ομάδες που έπεσαν για να σβήσουν χρέη. Με δικαστικές αποφάσεις βρέθηκε εκεί πέρα γιαυτό έχει το δικαίωμα προβιβασμού από την 1η χρονιά. Όλα αυτά θα τα καταθέσουμε αν κληθούμε  να περάσουμε την πόρτα του δικαστηρίου. Ελπίζουμε πως αυτή την φορά θα πρυτανεύσει ο νόμος και η λογική και ο Ηρακλής δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αλλά την δεδομένη στιγμή ας σταθούμε στο ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου. Ας γίνει αυτό και όλα τα υπόλοιπα τα δουλεύουμε και έχει ξεκινήσει ήδη μια προεργασία».

Αν περιμένει περισσότερο κόσμο στα μπαράζ: «Είναι φυσιολογικό όταν οι αγώνες έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον ο κόσμος να έρθει πιο ενεργά. Από την αρχή της χρονιάς καταλαβαίναμε πόσο δύσκολο ήταν έναν παγωμένο κόσμο από αυτά που είχε τραβήξει όχι μόνο από τον Παπαθανασάκη αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια πως είναι δύσκολο να τον ζεστάνουμε ξανά. Ο κόσμος είδε μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, ενώ υπήρξε συνέπεια σε όσα έταξε αυτή η διοίκηση. Ενημερώνεται τακτικά όπως οφείλουμε ,γιατί αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε και στηρίχθηκε από τον κόσμο. Πιστεύω πως ακόμα περισσότερος θα έρθει και θα στηρίξει την προσπάθεια που έκανε ο ίδιος για να ολοκληρώσουμε το έργο που αναλάβαμε με επιτυχία και να μην δημιουργηθεί ούτε 1 ευρώ χρέος. Αν γίνει αυτό θα μπορέσουμε να είμαστε πιο άνετοι ώστε να καταστρώσουμε τα σχέδια της νέας χρονιάς και να επαναφέρουμε τον Ηρακλή στην κατηγορία από την οποία δεν έπεσε ποτέ».