Skip to main content

Βαφειάδης: Τυχάρπαστος ο Κούγιας, να μην ξαναμιλήσει για τον Ηρακλή

Ο πρόεδρος του Ηρακλή τόνισε πως ο γνωστός ποινικολόγος δεν σέβεται τον θεσμού του προέδρου που κατέχει στην ιστορική ΑΕΛ

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο Νίκος Βαφειάδης μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis» ενώ παράλληλα αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου άσκησε δριμύτατη κριτική στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή:

Tην τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια: «Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη μία στιγμή θα τοποθετηθεί ενώ την επόμενη στιγμή θα κάνει το ακριβώς αντίθετο. Το σχόλιο που έχω να του κάνω είναι το εξής: Δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος που έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο και με αυτά τα οποία λένε καταλαβαίνετε γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει να είναι επαγγελματικό καθώς με κάτι τέτοιου είδους παράγοντες που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους έχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει. Θέλω να του πω πως μπορεί να πιάνει οποιαδήποτε ομάδα στο στόμα του, αφού του το επιτρέπουν, αλλά απαγορεύεται να ξαναμιλήσει για τον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής 110 χρόνια πορεύεται μόνος του, είναι μία ομάδα που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για στημένα παιχνίδια, ούτε να είναι δορυφόρος όπως αυτή την στιγμή είναι η ομάδα του.

Αφού θέλει λοιπόν να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ας τα λέμε όλα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πολλοί λησμονούνε, παρότι πρόεδρος ΠΑΕ με δικαίωμα ψήφου, ήταν δικηγόρος του Λεβαδειακού κάτι που θα έπρεπε κάποια στιγμή να εξεταστεί από την επιτροπή δεοντολογίας, για το αν μπορεί όντας πρόεδρος ομάδος να παρίσταται στο δικαστήριο και να ψηφίζει αμερόληπτα για θέματα του ποδοσφαίρου.

Επειδή είναι και ποινικολόγος, γνωρίζει πως όλα αυτά είναι ποινικά κολάσιμα, να του πω πως σήμερα θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ με θέμα το πως θα κινηθούμε μετά τα όσα είπε. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα ένδικα μέσα που μπορώ για να αποδείξει αυτός ο κύριος τα όσα λέει στην φυσική του θέση, τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος, επειδή έτσι ξύπνησε, να ξεκινάει τις αερολογίες. Δεν σέβεται τον θεσμό τον οποίο κατέχει σε μια πολύ ιστορική ομάδα όπως είναι η Λάρισα. Δεν μπορεί να μιλάει έτσι για ένα σωματείο που έχει πληγεί βάναυσα από τους κανονισμούς που δεν υπήρχαν στο περσινό πρωτάθλημα, γιατί φέτος το διέπουν. Γιατί φέτος είναι γραμμένο και στον ΚΑΠ αλλά και στην προκήρυξη πως οι ομάδες χωρίς αδειοδότηση θα υποβιβαστούν. Καταλάβανε το περσινό λάθος τους».

Τη διαφορετική αντιμετώπιση σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό: «Γι’ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Με τέτοιου είδους δηλώσεις που γίνονται πλέον δημόσια, καταλαβαίνουν πλέον όλοι οι φίλαθλοι για το ποιοι είναι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε πλέον το δεύτερο πιο αναξιόπιστο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, γι’ αυτό θα έχουμε μόνιμη εποπτεία εδώ πέρα. Γιατί αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους στην αρχή του πρωταθλήματος δεν την τηρούν στο τέλος…».