Skip to main content

Βαλκανική Πλατεία: Συνέχεια σήμερα με συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη

Ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Απόψε η λαϊκή συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη.

Με τη γλυκιά γεύση της επιτυχίας, που σημάδεψε έως και χθες το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη «Βαλκανική Πλατεία 2017», ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το εντυπωσιακό κλίμα που δημιουργήθηκε χθες στη μεγάλη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με την προσέλευση και την εκδηλωτική συμμετοχή του κοινού, το οποίο από νωρίς κατέκλυσε το θέατρο, αναμένεται να επαναληφθεί και στη σημερινή λαϊκή συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη, όπως επίσης και στην αυριανή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, με την οποία θα «κλείσει» η «Βαλκανική Πλατεία».

Αναλυτικά:

- ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.
Η λαϊκή, δωρική, λιτή φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη, με ερμηνείες που έχουν γράψει ιστορία και θαυμαστές όλων των ηλικιών, συναντά την αισθαντική φωνή της Ελεάνας Παπαϊωάννου, σε ένα αυθεντικό πρόγραμμα ποιότητας. Με τραγούδια των κορυφαίων του ρεμπέτικου, αλλά και της προσωπικής τους διαδρομής, σε ένα αυθεντικό πρόγραμμα, ερμηνεύουν ένα ρεπερτόριο που εκπλήσσει και συγκινεί, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

-Τιμή εισιτηρίου 5€

- ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.
Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, με την πολυποίκιλη σύνθεση και δυναμική της, παρουσιάζει μια ξεχωριστή συναυλία λαϊκής μουσικής με τραγούδια που άφησαν εποχή.

-Διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Μπουλούσης και τραγουδούν οι: Ανδρέας Καρακότας, Μαρία Κουβακλή, Χρήστος Στόικος και Πάνος Χριστίδης. Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Κοσμίδης.

-Είσοδος ελεύθερη

Βραδιές γαστρονομίας
Το κλίμα θα ζεστάνει αύριο, Κυριακή 3 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., η Ένωση Κυπρίων Β.Ελλάδος η οποία οργανώνει  barbeque με κυπριακές σεφταλιές και χαλούμι σε ένα κυπριακό γλέντι με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από το χορευτικό της τμήμα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Την ίδια ώρα, οι μικροί μας φίλοι θα συνεχίζουν να κατακλύζουν τη δική τους «Βαλκανική Πλατεία», στην πλούσια από εκδηλώσεις και δράσεις ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. Αναλυτικά:

- ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (Εργαστήρια 7 μ.μ.- 9 μ.μ.)

Παρουσίαση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
H «eduact - Δράση για την εκπαίδευση» και ο «Φάρος του κόσμου» σας ξεναγούν στην μαγεία της ρομποτικής παρουσιάζοντας την νέα θεματική πίστα του διαγωνισμού της FLL GREECE 2017-2018. Ελάτε να ενημερωθείτε και να έρθετε σε επαφή με τη εκπαιδευτική ρομποτική που τα τελευταία χρόνια έχει κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων

«Χρωματοϊστορίες κρυμμένες στις βαλίτσες του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη», Εργαστήρι ζωγραφικής από τη Σχεδία στην Πόλη
Θα μάθουμε για τη ζωή και το έργο του Έλληνα ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, θα πειραματιστούμε με μικτές τεχνικές ζωγραφικής και θα ετοιμάσουμε τις δικές μας πρωτότυπες χρωματιστές βαλίτσες.
Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με ιαπωνική τεχνική με το Καλλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο, σε επιμέλεια Νίκου Λειβαδιώτη και Ράνιας Καμπουράκη.
Οι μικροί μας φίλοι θα μυηθούν στην τέχνη της βιβλιοδεσίας, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα παραμύθι γεμάτο από παιχνίδι, φαντασία και δημιουργικότητα.

«Τι κρύβει η σχολική μου τσάντα;» - Εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα ετοιμάσουμε κασετίνες, μολυβοθήκες και σελιδοδείκτες με πολλά και διαφορετικά υλικά!
Επιμέλεια εργαστηρίου: Σταυριανή Κωτούλα, εικαστικός
Circus Time! - Παράσταση τσίρκου - 9 μ.μ.
Καθώς σιγά σιγά βραδιάζει, ένα υπέροχο ταξίδι ξεκινά. Ένα ταξίδι με ένα περιπλανώμενο τσίρκο. Εκεί τα πάντα μπορεί να συμβούν. Παιχνίδια που αρχίζουν να κινούνται, νεράιδες που κατεβαίνουν από τον ουρανό, περίεργοι τύποι πάνω σε μονόκυκλα, σχοινοβάτες και ζογκλέρ, όλα εκτυλίσονται σε ένα μαγικό πλαίσιο!

- ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (Εργαστήρια 7 μ.μ.- 9 μ.μ.)

«Παιχνιδότοπος!»
Διαδραστικά ομαδικά παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια από τη Σχεδία στην Πόλη Παιδιά και γονείς θα μοιραστούν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς μέσα από παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Παρουσίαση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
H «eduact - Δράση για την εκπαίδευση» και ο «Φάρος του κόσμου» σας ξεναγούν στην μαγεία της ρομποτικής παρουσιάζοντας τη νέα θεματική πίστα του διαγωνισμού