Skip to main content

Βανδαλισμοί από τους No Borders σε τουριστικό λεωφορείο (φωτο+video)

Ομάδα 10-15 «κατασκηνωτών» του ΑΠΘ σταμάτησαν έξω από το πανεπιστήμιο το λεωφορείο, που μετέφερε τουρίστες, και έγραψαν συνθήματα.

«Αγνώριστο» έκαναν το κόκκινο τουριστικό λεωφορείο Thessaloniki Sightseeing μέλη των No Borders, που πραγματοποιούν κατασκήνωση εντός των χώρων του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 15.50 τα περίπου 10 -15 άτομα βγήκαν από το πανεπιστήμιο επί της Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής και σταμάτησαν το λεωφορείο το οποίο μετέφερε τουρίστες. Έγραψαν συνθήματα πάνω στο όχημα και στη συνέχεια μπήκαν ξανά μέσα στο ΑΠΘ.

 

 

Όπως δηλώνει στη Voria.gr η ιδιοκτήτρια του λεωφορείου Ιωάννα Τουλκερίδου η ζημιά ανέρχεται μεταξύ 3.500-4.000 ευρώ, καθώς θα πρέπει να βγουν τα αυτοκόλλητα, το λεωφορείο να βαφτεί ξανά και στη συνέχεια να ξαναμπούν τα αυτοκόλλητα. «Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία σημαντική ζημιά που υπέστη η επιχείρησή μας, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό, καθώς χθες πάλι ομάδα ατόμων από το camp είχε γράψει συνθήματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Δείτε τους βανδαλισμούς, όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που μας έστειλε η κ. Τουλκερίδου: