Skip to main content

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας έχει πέσει θύμα συμβούλων του και του «εγώ» του

Για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο TV5Monde και στον αγγλικό Observer.

Για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο TV5Monde.

«Ο Τσίπρας έχει όλες μου τις ευχές, αλλά δεν μπορώ να τον ακολουθήσω στο δρόμο που επέλεξε. Δυστυχώς η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ρήξη στους κόλπους του κόμματός μας μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται στην παράλογη οικονομική πολιτική» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Σε άλλη συνέντευξή του στον Observer, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί στον Τρόικα αλλά να εφαρμόσει τους κανόνες τις παράδοσης, με την σκέψη οτι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της Τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις». Για τον ίδιο δεν έπρεπε να γίνει έτσι, καθώς είναι ξεκάθαρο «ότι αν αρχίσει να συμφωνείς για το Χ, τότε θα αρχίσεις να συμφωνείς για όλα τα υπόλοιπα.

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαρουφάκης δηλώνει στον Observer ότι «έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν». Για την Λαική Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχω στο κόμμα αλλά δεν θα του επιτίθεμαι κιόλας».