Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

Άρθρο στη Voria.gr του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης

του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Ο Πρόεδρος Μαδούρο εξαγγέλλει ενώπιον ενθουσιωδών οπαδών του την πολλοστή αύξηση του βασικού μισθού. Ανακοινώνει συγχρόνως, ότι ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως, φυλακισμένος επί τριετία, τίθεται σε κατ´ οίκον περιορισμό για λόγους υγείας, αποδεικνύοντας για ακόμη φορά την γενναιοδωρία και ανθρωπισμό του καθεστώτος. Έξω από την αίθουσα βεβαίως οι αστοί είναι στους δρόμους, οι φτωχοί λιμοκτονούν, τα ράφια είναι απολύτως άδεια.

Εικόνες, που σοκάρουν τον Ευρωπαίο τηλεθεατή, αλλά για όσο διαρκούν οι ειδήσεις. Είναι γι αυτόν άλλωστε τόσο μακριά όλα αυτά!

Στο ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών παρουσιάζει, κατόπιν προφανούς εγκρίσεως του Πρωθυπουργού, ένα διαδικτυακό σύστημα συναλλαγών αντί της χρήσεως μετρητών ενώπιον της πιθανής αναστολής λειτουργίας των Τραπεζών μιας ευρωπαϊκής χώρας και της de facto εξόδου της από το σύστημα του κοινού νομίσματος. Οι παρευρισκόμενοι αγαλλιάζουν.

Απίστευτο; και όμως συνέβη. Είναι άραγε μεγάλες οι δομικές διαφορές μεταξύ των δύο καταστάσεων; είναι ουσιαστική η διαφοροποίηση του τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου του Προέδρου Μαδούρο από εκείνον του Έλληνος Πρωθυπουργού;

Δεν ισχυρίζομαι, ότι η Ελλάς θα καταλήξει σαν την Βενεζουέλα. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι πολύ ισχυροί για να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Εκείνο , το οποίο θέλω, να καταστήσω σαφές, είναι, ότι ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς όλων των αριστερών απανταχού γής είναι όμοιος και έχει παντού και πάντα καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί λοιπόν οι Τσίπρας και Σια, επειδή η Ευρώπη στο τέλος θα τους αποβάλει σαν ξένο σώμα, να μην κατορθώσουν να μας καταντήσουν Βενεζουέλα, η Βενεζουέλα όμως είναι ο κόσμος τους.

Αποδείξεις;

1. Η συμπεριφορά του αναπληρωτού Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη. Πρόκειται περί στενού προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού , με τον οποίο μάλιστα κάνει διακοπές μαζί αποδεικνύοντας την έλξη των ομοίων χαρακτήρων ( όμοιος ομοίω αεί πελάζει κλπ). Παρακαλώ λοιπόν απομονώστε από το youtube ένα βιντεάκι του Έλληνος υπουργού και ένα του Προέδρου Μαντούρο. Παίξτε τα εναλλάξ. Προσέξτε τι θα αισθανθείτε αντιλαμβανόμενοι την εικόνα, τον τρόπο και τον ήχο της παρουσίας των ανδρών. Χρειάζεται τίποτε άλλο;

2. Η συμπεριφορά του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Αμύνης, του ανθρώπου δηλαδή, που καθιστά την Αριστερά Κυβέρνηση. Για να μη κουραζόμαστε ( είναι πολύ μεγάλο πράγματι το εύρος των μοναδικών και αναπαναλήπτων στιγμών) ας απομονώσουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός, αυτό των τηλεφωνικών συνομιλιών του με ισοβίτη κατάδικο έμπορο ναρκωτικών. Παρακαλώ κάνετε μία διαδικτυακή έρευνα, σε πόσα και ποία μέρη του κόσμου έχει καταγραφεί παρόμοιο γεγονός.

3. Η συμπεριφορά της άρτι συνταξιοδοτηθείσης Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Προς θεού δεν αναφέρομαι στον θαυμασμό της για το πρόσωπο του Πρωθυπουγού και στην απόφασή της να διαθέσει αφιλοκερδώς τον χρόνο της μετεπαγγελματικής ανάπαυσής της στο γραφείο του. Αναφέρομαι στην απόφασή της να επιπλήξει δημοσίως και ονομαστικώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Χωρίς πλάγιες και κεκαλυμμένες αναφορές . Απλώς και ευθέως με το όνομα, εναντίον της ΝΔ. Φαντασθείτε πόσο αντικειμενική και ανεπηρέαστη από τα πολιτικά πράγματα ήτο η δικαστική κρίση της στο παρελθόν. Σκεφτείτε τον ρόλο, που διαδραμάτισε η πολιτική στάση της στην επιλογή της. Και συγκρίνετε τα συμπεράσματά σας με όποια έννοια περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης θέλετε, να χρησιμοποιήσετε.

4. Η συμπεριφορά του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Για να μην παρασυρόμεθα από προσωπικές απόψεις, είναι νομίζω ασφαλέστερον, να μελετήσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών για την πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ας δείξουμε επίσης ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Πολύ φοβούμαι, ότι θα δούμε με εντελώς άλλο μάτι την επόμενη τηλεοπτική αναφορά στα έκτροπα στην Βενεζουέλα.

5. Η συμπεριφορά του Υπουργού Εσωτερικών. Εν γνώσει του παρέσυρε χιλιάδες συμβασιούχους σε παράνομη παράταση των συμβάσεών τους. Εν γνώσει του προσπαθεί και πάλι, να τους παρασύρει σε διαδικασία με παράνομη μοριοδότηση. Η περιφρόνηση των νόμων του κράτους είναι προφανής και υπερεκχυλίζουσα. Η κομμουνιστική αρχή " νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" σε μία σύγχρονη εκδοχή.

Δεν θα τα καταφέρουν, να μας κάνουν Βενεζουέλα. Η ζημία όμως στην δομική θέσμιση της κοινωνίας μας θα είναι πολύ χειρότερη της οικονομικής καταστροφής. Θα χρειασθούν πολλές, μακρές και επώδυνες επεμβάσεις για την θεραπεία της.

* Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ