Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Ο Τσίπρας μοιραία προσωπικότητα για την Ελλάδα

Άρθρο στη Voria.gr του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης

του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται πράγματι σε μια μοιραία προσωπικότητα για την Ελλάδα και όχι μόνον!

Χωρίς αμφιβολία είναι ο ηγέτης εκείνος της Αριστεράς, που πέτυχε σε 4-5 χρόνια τόσα καίρια και εξουθενωτικά κτυπήματα στο αστικό καθεστώς, που δεν κατόρθωσαν γενεές δικών του στο παρελθόν. Είναι αυτός, που κατόρθωσε, να φέρει την Αριστερά στην εξουσία και μάλιστα σε μία χώρα της Ευρωζώνης, κάτι που δεν επέτυχαν ούτε ενόπλως οι πολιτικοί του πρόγονοι. 

Εκκινώντας από ένα κόμμα του 3-4% η ελληνική αναθεωρητική ευρωκομμουνιστική Αριστερά, μετεξέλιξη του ΚΚΕ εσωτερικού, υπό την ηγεσία του πενταπλασίασε τα ποσοστά της στις εκλογές του 2012. Δυόμισι χρόνια αργότερα έπεισε το 35% του ελληνικού λαού, ότι η έξοδος από το μνημόνιο, που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν υποδεέστερη της αντίστασης στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που ευαγγελιζόταν αυτή. Μερικούς μήνες αργότερα μετά από νέα χρεωκοπία και νέο μνημόνιο,  εν μέσω καταρρεύσεως των τραπεζών και περιορισμό ακόμη και στοιχειωδών τραπεζιτικών εκταμιεύσεων, ξαναέπεισε τον ελληνικό λαό, ότι η εν τέλει πλήρης υποταγή στο ευρωπαϊκό κατεστημένο και το νέο χρέος των 80 (κατ´ αρχάς) δις άξιζαν τον κόπο του τσαμπουκά. 

Η συνέχεια έδειξε, ότι ο τακτικός αυτός συμβιβασμός εξυπηρετούσε έναν μεγαλεπήβολο στρατηγικό στόχο: να εγκαταστήσει την μαρξιστική ριζοσπαστική Αριστερά στον πυρήνα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, να  την αναδείξει στον μοναδικό ουσιαστικό αντιδεξιό πόλο συσπείρωσης και να την καταστήσει σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη - τουλάχιστον.

Ο στόχος επιτυγχάνεται!

Ήδη η Αριστερά έχει εγκαταστήσει θυλάκους εξυπηρέτησής της σε νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές  ελέγχου των δημοσίων εσόδων, η Δικαιοσύνη, τα ένστολα Σώματα. Τούτο θα επιτρέψει και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία τον επηρεασμό της επιλογής του προσωπικού και της εφαρμογής της πολιτικής προς όφελός της. Καθίσταται πλέον μόνιμος καθεστωτικός παράγων. 

Στην εξωτερική πολιτική η επιβολή των απόψεών της είναι ακόμη σημαντικότερη. Αφήνοντας εκατομμύρια προσφύγων και οικονομικών μεταναστών να κατακλύσουν την Ευρώπη η ελληνική Αριστερά  εκτόξευσε τα ποσοστά της παλαβής Ακροδεξιάς, ράγισε τον πυρήνα της ευρωπαϊκής Χριστιανοδημοκρατίας (δείτε τι συμβαίνει σήμερα στην Γερμανία μεταξύ CDU και CSU, ποιοι κυβερνούν την Αυστρία, τι γίνεται στην Ιταλία).

Η συμφωνία, που υπογράφεται σήμερα στις Πρέσπες είναι η τελική δικαίωση της αταβιστικής θέσης της Ελλήνων κομμουνιστών για την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους». Εκεί που απέτυχαν ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος, σειρά ολόκληρη ηγετών, επέτυχε ο κ. Τσίπρας.

Είναι ιστορικό δεδομένο, διαχρονικό και παγκόσμιο, ότι όπου η Αριστερά επικρατεί, οι λαοί συνθλίβονται, στην καλύτερη περίπτωση απλώς υποφέρουν. Η επιβολή των φανατικών ιδεοληψιών,  που παράγει η μισαλλοδοξία του 1/3 του πληθυσμού, σε όλους τους άλλους, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό, υποστρέφει την ιστορία κατά δεκαετίες.

*Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης