Skip to main content

Βέλγιο: Ποιος είναι ο 36χρονος που σκότωσε τρία άτομα στη Λιέγη

Ο δράστης ήταν ο 36χρονος Βέλγος πολίτης, Μπενιαμίν Ερμάν. Είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για ληστεία, επίθεση και εμπόριο ναρκωτικών.

Ένας 36χρονος Βέλγος, που είχε βγει από τη φυλακή με άδεια τη Δευτέρα, ήταν αυτός που σκόρπισε τον πανικό στη Λιέγη, σκοτώνοντας δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν πολίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ, ο δράστης -που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά- ήταν ο Μπενιαμίν Ερμάν. Είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για ληστεία, επίθεση και εμπόριο ναρκωτικών. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βγει από τη φυλακή με άδεια, για να προετοιμάσει την επανένταξή του στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση, παρότι είχε κριθεί ως πολύ βίαιος κρατούμενος.

Ο 36χρονος πλησίασε τις αστυνομικούς από πίσω, τις μαχαίρωσε πολλές φορές, πήρε ένα από τα όπλα τους, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε με αυτά. Το τρίτο θύμα ήταν ένας 22χρονος επιβάτης αυτοκινήτου εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ ο ύποπτος. Στη συνέχεια πήρε ως όμηρο μια καθαρίστρια, στην είσοδο σχολείου. Δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα πόδια κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Ερμάν, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά τους. Η όμηρος δεν τραυματίστηκε, ενώ το σχολείο εκκενώθηκε.

Το αιματηρό περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση από τις βελγικές αρχές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ερμάν- που εκτιμάται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, φώναζε «Αλάχου Ακμπάρ» κατά την επίθεση στις αστυνομικούς.

Επιπλέον, βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ερμάν πιθανώς σκότωσε ένα ακόμη άτομο, πριν από την επίθεση, καθώς τον συνέδεσαν με δολοφονία άνδρα που βρέθηκε με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.