Skip to main content

Τρόμος στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί με τέσσερις νεκρούς στη Λιέγη

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης πριν πέσει νεκρός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Στους τέσσερις ο απολογισμός των νεκρών.

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός άνδρα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Λιέγη του Βελγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα μέσα, άνδρας άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί δύο αστυνομικοί κι ένας διερχόμενος πολίτης. Από τα πυρά του τραυματίστηκαν ακόμη δύο αστυνομικοί.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης κράτησε μια γυναίκα όμηρο και κρύφτηκε σε κτήριο, πιθανόν στο σχολείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καφέ μπροστά από το οποίο σημειώθηκαν τα γεγονότα.

Ωστόσο λίγο αργότερα, ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF.

Η ιστοσελίδα Dh.be αναφέρει - επικαλούμενη αστυνομικές πηγές - ότι πριν να πέσει νεκρός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατία, μεταδίδει το BBC.

Ριζοσπαστικοποιημένος ο δράστης

Σύμφωνα με το RTBF ο δράστης είναι ηλικίας 36 ετών και ονομάζεται Μπέντζαμιν Ερμάν και είχε πάρει άδεια τη Δευτέρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και εκεί ο Ερμάν που είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι φέρεται να πήρε το όπλο του ενός εκ των δύο αστυνομικών και να άνοιξε πυρ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή της Λαντίν όπου εξέτιε την ποινή του. Αστυνομικές πηγές τον περιγράφουν ως εξαιρετικά βίαιο προσθέτοντας ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών με το ψυχολογικό προφίλ του να περιγράφεται ως «ασταθές».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα σοβαρό περιστατικό». «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών» πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση στη Λιέγη.