Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

ΑΜΒΕΡΣΑ: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 14 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Η κατάρρευση οφείλεται σε έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου - Έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 14 τραυματίες υπάρχουν από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αμβέρσα, στο βόρειο τμήμα του Βελγίου, εξαιτίας έκρηξης που οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου, γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, λίγη ώρα μετά το συμβάν, βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για πέντε τραυματίες. Φωτογραφικά στιγμιότυπα και τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο εικονίζουν ένα κτήριο που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και άλλα δύο που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα: 14 άνθρωποι είναι τραυματίες (...) ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε αργότερα το γραφείο Τύπου της βελγικής αστυνομίας μέσω Twitter.

Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έσπευσε στο σημείο για να αναζητήσει επιζώντες που μπορεί να είναι παγιδευμένοι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ