Skip to main content

Βέλη Τζιτζικώστα κατά υπουργείου Πολιτισμού για την Αμφίπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού μας υπέβαλε ένα τεχνικό δελτίο με πολλές ασάφειες, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας μιλώντας για την Αμφίπολη.

Ευθύνες στο υπουργείο Πολιτισμού επιρρίπτει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας, που το κατηγορεί ότι παρέδωσε στην Περιφέρεια ένα «ανέτοιμο, ανώριμο και απαράδεκτο» φάκελο με  το τεχνικό δελτίο του μνημείου της Αμφίπολης.

«Το υπουργείο Πολιτισμού μας υπέβαλε ένα τεχνικό δελτίο με πολλές ασάφειες και πολλά κενά που δεν μπορούσε να γίνει δεκτό και να ενταχθεί το έργο της Αμφίπολης, του τύμβου Καστά, ενός έργου για το οποίο προσωπικά έχω δεσμευθεί ότι θα διαθέσουμε 2.5 εκατομμύρια ευρώ, το 1 εκατ. από προγράμματα Intereg και 1.5 εκατ. από το νέο ΕΣΠΑ. Βέβαια την ευθύνη κατάθεσης του τεχνικού δελτίου έχει αποκλειστικά η κεντρική διοίκηση του ΥΠΠΟ, η οποία δυστυχώς μας υπέβαλε ένα ανώριμο τεχνικό δελτίο», δήλωσε στον alpha 96.5 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι αποτέλεσμα αυτού ήταν να επιστραφεί πίσω στο υπουργείο με σημειώσεις και συγκεκριμένες υποδείξεις για το πώς και τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει για να μπορέσει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του φακέλου, υποστήριξε πως «οι μελέτες στο σύνολό τους ήταν ανώριμες, από τον προυπολογισμό, τα χρονοδιαγράμματα , το πώς θα γίνουν οι εργασίες».
«Όλα μπορώ να πω ότι ήταν σχεδιασμένα με τρόπο που δεν μας επέτρεπε να εντάξουμε το έργο σήμερα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επανέλαβε ωστόσο ότι «τα χρήματα δεν θα χαθούν αλλά έχουμε δεσμευτεί  για την Αμφίπολη». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος και πως έχει ζητήσει από το υπουργείο να επιστραφεί το τεχνικό δελτίο το ταχύτερο δυνατόν, «και την επόμενη εβδομάδα αν είναι δυνατόν».

Δεν δικαιολογούνται αυτές οι καθυστερήσεις και είναι επιζήμιες. Το Υπουργείο ολιγώρησε, έχει την ευθύνη αλλά δεν θα επιτρέψω το έργο αυτό να μην γίνει στις Σέρρες λόγω της καθυστέρησης αυτής, κατέληξε ο περιφερειάρχης