Skip to main content

Βενιζέλος: Έρχεται τέταρτο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήθελε να σώσει την Ελλάδα γιατί ήθελε να σώσει την Ευρωζώνη.

Για τέταρτο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο, έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ελληνογαλλικό φόρουμ "Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας", που οργανώνουν το γαλλικό περιοδικό L'Observateur και η εφημερίδα Kαθημερινή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως είπε, θα έχουμε μακροχρόνια επιτήρηση χωρίς νέο δάνειο, και μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήθελε να σώσει την Ελλάδα γιατί ήθελε να σώσει την Ευρωζώνη. Είπε ότι το πρώτο πρόγραμμα ήταν ανεπαρκές καθώς ήταν σύντομης διάρκειας, μικρού δανεισμού και υπερβολικά μεγάλων απαιτήσεων.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη και το ρόλο που έπαιξε στην ελληνική κρίση, μίλησε για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της σωτηρίας, αλλά και για την Ευρώπη που δυσκολεύεται να κατανοήσει τις ιδιομορφίες της χώρας και να τις αξιοποιήσει για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ανταγωνιστική ευρωπαϊκή χώρα.