Skip to main content

Βενιζέλος: Έσυραν τη χώρα στη στασιμοχρεοκοπία και τη μιζέρια

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καυαλογίζοντας σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση.

Τον έντονο προβληματισμό του για το προσφυγικό και την τρομοκρατική απειλή που έχει σκεπάσει την Ευρώπη εκφράζει ο τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέντευξή του στα Νέα του Σαββάτου, εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμά ότι τίποτα σχετικά με το χρέος δεν εξαρτάται από το προσφυγικό.

Καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία αξιολογεί ως «απροετοίμαστη και χαλαρή» που έσυρε τη χώρα στη «στασιμοχρεοκοπία και τη μιζέρια», αλλά και στον πρωθυπουργό, για τον οποίο παρατηρεί πως εξακολουθεί να φέρεται με τη «συκοφαντική ελαφρότητα» που επιδείκνυε ως Αντιπολίτευση.

«Άλλοτε μιλάει ως εκπρόσωπος Τύπου κάποιων εισαγγελικών Αρχών προαναγγέλλοντας κινήσεις τους και άλλοτε δηλώνει ότι διαφωνεί με παραγγελίες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» αναφέρει.

Στο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στη διατήρηση της προοπτικής του μεσαίου χώρου. Ξεκαθαρίζει όμως ότι τα οργανωτικά τα αφήνει σε άλλους.