Skip to main content

Αποπλανούσε και βίαζε ανήλικους σε σχολείο και γήπεδα της Σταυρούπολης

Δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων απασχόλησαν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης - Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου

Άλλες δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη. Στην πρώτη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε έναν 34χρονο που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά της συμβίας του, στη Βέροια. Κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατά συρροή και εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρονται τα παρακάτω: Ο 34χρονος εξανάγκασε σε συνουσία τα ανήλικα παιδιά της συμβίας του. Αυτό έγινε τέσσερις φορές σε βάρος 6χρονου αγοριού και τρεις φορές σε βάρος 5χρονου κοριτσιού, το καλοκαίρι του 2012, ενώ προηγουμένως ο κατηγορούμενος χορηγούσε ενέσεις με ηρεμιστικό φάρμακο για να κάμψει τις αντιδράσεις των παιδιών.

Όταν τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την τοξικομανή μητέρα και μεταφέρθηκε σε ίδρυμα ανηλίκων, αποκάλυψαν σε παιδοψυχολόγο τη σεξουαλική κακοποίηση τους από τον 34χρονο.

Βίασε δύο ανήλικα αγόρια στη Σταυρούπολη

Στη δεύτερη υπόθεση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 29 ετών σ' έναν 39χρονο που κρίθηκε ένοχος για βιασμό και αποπλάνηση σε βάρος δύο ανηλίκων αγοριών.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του ισχυριζόμενος ότι είχε θυμό επειδή νωρίτερα είχε πεθάνει ο πατέρας του και ο θείος του. Μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών όπου παρέμενε προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 39χρονος απομόνωσε τους ανηλίκους, ηλικίας 11,5 χρονών, προχωρώντας σε ασελγείς πράξεις στον αύλιο χώρο Γυμνασίου της Σταυρούπολης και στους χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ Παύλου Μελά, από το Σεπτέμβριο 2016 έως το Μάρτιο 2017.

φωτο αρχείου