Skip to main content

Βερναδάκης για επίθεση στον Μπουτάρη: Εδώ επωάζεται το φασιστικό τέρας

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης, ο οποίος ήταν στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

«Εδώ επωάζεται το φασιστικό τέρας, που κρύβεται πίσω από μάσκες, άλλοτε πίσω από του ποντιακού ελληνισμού, του μακεδονικού, των ποδοσφαιρικών ομάδων, άλλων ομοφοβικών ή τέτοιων εκδηλώσεων, άλλοτε πίσω από την εκκλησία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης, σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Ο υπουργός, ο οποίος ήταν στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

«Προφανώς αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω, συμπωματικά βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη. Και πρέπει προφανώς να διατρανώσουμε όλοι αυτή την απέχθεια και τον αποτροπιασμό για ότι συνέβη. Εδώ επωάζεται το φασιστικό τέρας, που κρύβεται πίσω από μάσκες, άλλοτε πίσω από του ποντιακού ελληνισμού, του μακεδονικού, των ποδοσφαιρικών ομάδων, άλλων ομοφοβικών ή τέτοιων εκδηλώσεων, άλλοτε πίσω από την εκκλησία. Κανείς από αυτούς τους φορείς δεν είναι μονοσήμαντα ρατσιστικός και φασιστικός. Όμως κάτι συμβαίνει», σημείωσε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ανατριχιαστικό ότι αυτό που συνέβη το Σάββατο και αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Λαμπράκη, πριν από 55 χρόνια, περίπου με τον ίδιο τρόπο και στα ίδια μέρη.

Ο κ. Βερναδάκης κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στη χώρα και να δούμε «πως επωάζονται αυτά τα αυγά».

«Είναι μια ευκαιρία να δούμε τι μηχανισμοί επωάζουν αυτές τις αντιδράσεις, έναν άνθρωπο με ένα παιδί στην αγκαλιά να κυνηγάει τον δήμαρχο για κάτι που άκουσε».

«Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην από εδώ πλευρά του λόφου και πρέπει να τσακίσουμε όλες τις δράσεις που έρχονται από την αντίπαλη μεριά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Να δώσω τις ευχές μου στον δήμαρχο δεν είναι πολιτικό το θέμα, το πρόβλημα είναι ότι επωάζεται το αυγό ενός φιδιού και πρέπει να του κόψουμε το κεφάλι».