Skip to main content

Βερναρδάκης: Ευτύχημα η προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία

Κάλεσε τη ΝΔ «να μην παίζει πολύ με τις νέες περικοπές» και «να μην ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη, διότι θα ανέβει πολύ ψηλά και θα πέσει με πάταγο»

Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας με το τέλος των μνημονίων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε «είναι όχι καλοδεχούμενη, είναι ευτύχημα γιατί θα μεταφέρει στον κοινοβουλευτικό διάλογο αυτή τη συζήτηση» και κάλεσε τη ΝΔ «να μην παίζει πολύ με τις νέες περικοπές» και «να μην ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη, διότι θα ανέβει πολύ ψηλά και θα πέσει με πάταγο».

Ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται με βάση τις εκτιμήσεις του δημοσιονομικού χώρου ένα σχέδιο κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών πολιτικών για μετά τον Αύγουστο.

Εμβληματικό σημείο χαρακτήρισε τη ΔΕΘ, όπου, όπως σημείωσε «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα συνολικό και συνεκτικό περίγραμμα αυτών πρωτοβουλιών σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο οι οποίες θα αρχίσουν να θεσμοθετούνται ήδη από το 2018».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε τόσο στην αύξηση του βασικού μισθού που υπάρχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης και το οποίο έχει συμφωνηθεί, όσο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις οι οποίες θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβρη.