Skip to main content

Βερολίνο: Τίποτα νεότερο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Το θέμα του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, λέει το ΥΠΟΙΚ.

Κλειστά επιμένει να κρατάει τα χαρτιά του το Βερολίνο σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρά τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι θα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα μέτρα, προκειμένου το ίδιο να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το θέμα του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup. Εκεί οι θεσμοί θα ενημερώσουν για το πού βρίσκονται τα πράγματα και τότε θα μπορέσουμε κι εμείς πάλι να ενημερώσουμε για την κατάσταση. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν νεότερα».

Αυτή ήταν η σύντομη απάντηση του εκπρόσωπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες για το χρέος και να συμμετάσχετι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, κληθείς να σχοιλάσει το ενδεχόμενο παροχής προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Κόλμπεργκ επανέλαβε ότι «το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία είναι σε εξέλιξη και όλα τα περαιτέρω βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν στον κατάλληλο χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τζέρι Ράις διεμήνυσε προς τους Ευρωπαίους ότι ο χρόνος τελειώνει για την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος.