Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΒΕΘ: ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ

Πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνει ουσιαστική στροφή στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις, λέει το ΒΕΔ.

Καταρχήν θετικό βήμα χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας, που επετεύχθη τα ξημερώματα μεταξύ του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και των θεσμών, ωστόσο θεωρεί ότι η συνεχιζόμενη δημοσιονομική πολιτική αφαίμαξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν βγάζει την οικονομία στο ξέφωτο.

«Αναμφίβολα η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει για να δοθεί έστω και η αίσθηση σταθεροποίησης της οικονομίας, ωστόσο η τεράστια καθυστέρηση πληρώνεται και θα πληρωθεί ακριβά από τους πολίτες. Το ‘θηριώδες’ πλεόνασμα που παρουσιάστηκε και αποτέλεσε το διαβατήριο για την διαπραγμάτευση της κυβέρνηση προέρχεται από τα φέσια τους κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα και από τις τσέπες των Ελλήνων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πετύχει τους υψηλούς στόχους, την ώρα που έχει ‘ξύσει’ τον πάτο του βαρελιού και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο.

«Πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνει ουσιαστική στροφή στις επενδύσεις, στις μεταρρυθμίσεις, στις αποκρατικοποιήσεις και προπάντων στην επιχειρηματικότητα, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζεται σαν ο αποδιοπομπαίος τράγος» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας πως είναι ουτοπικό να προσδοκά η κυβέρνηση, ανάπτυξη, περικόπτοντας συντάξεις, επιδόματα, αφορολόγητο και επιβάλλοντας συνεχώς φόρους.           
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ