Skip to main content

Βγαίνει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για κόμματα - ΜΜΕ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα εκ του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Εξεταστικής θα καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών

Στις 15:00 αναμένεται να γνωστοποιηθεί το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που έχει παραδοθεί σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, εν όψει της κατάθεσης του τελικού πορίσματος, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο σχέδιο του πορίσματός τους, τα εκ του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Εξεταστικής θα καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις. Επίσης, στα ΜΜΕ θα καταλογίζονται βαριά πλημμελήματα, πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων και χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων θα καταγράφονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές παραλείψεις, κυρίως στις πολλαπλές εκχωρήσεις μελλοντικών κρατικών ενισχύσεων σε πολλές τράπεζες.