Skip to main content

Βγαίνουν προς πώληση και μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια τους από τα πολύ μεγάλα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με τους θεσμούς.
Οι θεσμοί είναι κάτι παραπάνω από κατηγορηματικοί: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια τους από τα πολύ μεγάλα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Και μάλιστα, το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τώρα έχουν ακουμπήσει ελάχιστα από αυτά τα δάνεια και το γεγονός είναι μόνιμη πηγή γκρίνιας στις Βρυξέλλες και κυρίως στη Φρανκφούρτη.
 
Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Διότι τα ανοίγματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια και πώς θα καλυφθούν. Τα αρμόδια επιτελεία, προς το παρόν δεν έχουν πειστικές απαντήσεις. Δεν αποκλείεται ωστόσο σύντομα να έχουμε κάποιες.
 
Κι αυτό γιατί η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κάνει άμεσα την αρχή, με 110 από αυτά, που θα βγουν προς πώληση. Με ενδιαφέρον αναμένεται από την αγορά η τιμολόγησή τους, καθώς θα λειτουργήσει ως σηματωρός για τις επόμενες, ανάλογες, πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια συστημική τράπεζα, που θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Πειραιώς, μόλις ανάψει το πράσινο φως.