Skip to main content

Βιεϊρίνια: Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, μας έκλεψαν το πρωτάθλημα

O αρχηγός του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε διψασμένος για την κατάκτηση του κυπέλλου υπογραμμίζοντας πως όλη τη σεζόν η ομάδα του ήταν καλύτερη έναντι της ΑΕΚ

Διψασμένος για την κατάκτηση του κυπέλλου εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εκφράζοντας την επιθυμία του να κυλήσουν όλα ομαλά στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε για κλοπή πρωταθλήματος από την ΑΕΚ ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του απέδειξε ότι ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη σεζόν από την «Ένωση» υπογραμμίζοντας πως δεν έχει να αποδείξει κάτι στο αυριανό σπουδαίο παιχνίδι της Καλογρέζας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άσος των «ασπρόμαυρων»:

«Είναι ένας τελικός και έχουμε μοναδικό στόχο να κερδίσουμε. Όλη την εβδομάδα έχουμε κάνει αυτά που πρέπει να κάνουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι… Αν χάσουμε το κύπελλο, ίσως ο κόσμος να σκεφτεί πως η χρονιά είναι αποτυχημένη. Για μένα και για όλη την ομάδα κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέσα στη σεζόν, τελειώσαμε το πρωτάθλημα με τους περισσότερους βαθμούς, αλλά μας το έκλεψαν».

«Ήρθα ξανά στον ΠΑΟΚ για να κερδίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα. Πρώτα από όλα πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο… Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγύρισα και κάναμε τη σεζόν που κάναμε φέτος, μακάρι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο, με έναν τίτλο». 

Για το γεγονός πως έχει πανηγυρίσει μέχρι και EURO, αλλά όχι πολλούς τίτλους με τον ΠΑΟΚ: «Είναι διαφορετικό… Με την εθνική, έχεις μια χώρα από πίσω σου, είσαι ένα μήνα με την εθνική και δεν είσαι συνεχώς μαζί με τους συμπαίκτες σου. Για μένα τουλάχιστον είναι διαφορετικό. Παίζω με τον ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα μου, δεν έχω κερδίσει πολλούς τίτλους και δεν θέλω να αφήσω να πάει χαμένη η ευκαιρία». 

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το πόσο έλειψε: «Νιώθαμε φέτος την τιμωρία. Αν δεν προκαλείς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όλα είναι καλά. Όπως και με κάθε φίλαθλο στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε μόνο το παιχνίδι, τους θέλουμε δίπλα μας παντού, όχι μόνο στον τελικό, αλλά και τη νεά σεζόν. Πιστεύω πως τα μέτρα ασφαλείας στον αυριανό τελικό θα είναι αρκετά. Φέτος παίξαμε σε άδειο γήπεδο. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που παίξαμε χωρίς κόσμο μία χρονιά. Τους θέλουμε δίπλα μας, μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάτι» 

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από την ΑΕΚ: «Δεν χρειάζεται αύριο να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Το δείξαμε όλη τη σεζόν. Θα ήμασταν πρωταθλητές αν δεν μας είχαν πάρει τους βαθμούς… Για εμάς θέλουμε να νικήσουμε. Για τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας, για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όχι για να αποδείξουμε κάτι στην ΑΕΚ». 

Για το τι του δίδαξε η φετινή σεζόν: «Έμαθα να μένω ήρεμος σε φάσεις που είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς. Αυτό που έγινε φέτος, μακάρι να μην ξαναγίνει τα επόμενα χρόνια. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να αισθάνεται πως τον κλέβουν μέσα από τα χέρια του. Νομίζω πως θα μας κάνει πιο δυνατούς αυτά που βιώσαμε».