Skip to main content

Βίντεο από τη δραματική απόδραση Βορειοκορεάτη στρατιώτη

Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει.

Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής, όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν άλλο στρατιώτη που προσπαθούσε να αυτομολήσει την 13η Νοεμβρίου.

Η στρατιωτική διοίκηση του ΟΗΕ στη Σεούλ (UNC) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ συνάδελφοί του τον πυροβολούν.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα.

Στο μεταξύ, το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης που αυτομόλησε -ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρες- ανακοίνωσε πως έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις.

Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.