Skip to main content

Βίντεο από το υπερσύγχρονο βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πρώτη φορά μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τον Νοέμβριο του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό, είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ

Το πρώτο υπερσύγχρονο βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Πρώτη φορά μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τον Νοέμβριο του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι του χρόνου το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες του μετρό, το οποίο θα είναι ένα υπεραυτόματο, σύγχρονο τρένο, χωρίς οδηγό και θα λειτουργεί μέσω υπολογιστή.

«Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας θα απαιτηθεί και περισσότερος χρόνος για δοκιμαστική λειτουργία. Επιπλέον στα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης θα υπάρχει η καινοτομία των διπλών αυτόματων θυρών», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και φωτογραφίες από το εσωτερικό του βαγονιού, παροτρύνοντας τους πολίτες να το επισκεφθούν από την επόμενη εβδομάδα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.