Skip to main content

Βιρτζίνια: Τρεις οι νεκροί από τις βίαιες διαδηλώσεις (φωτο+video)

Ένα όχημα έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνθρωπο - Άλλοι δύο νεκροί από τις συγκρούσεις ακροδεξιών-αντιρατσιστών

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και αντισυγκέντρωσης από αντιρατσιστές.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλοι δύο νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αντιρατσιστών στην περιοχή, γεγονός που ανεβάζει τους νεκρούς στους τρεις, ενώ οι συνολικοί τραυματίες είναι τουλάχιστον 35.

Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας, ενώ πρόσθεσε πως οι τραυματισμοί κυμαίνονται από απειλητικοί για την ζωή έως και ήσσονος σημασίας.

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να προσκρούει με βία πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια στο πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου. Αμέσως μετά κάνει όπισθεν και πέφτει εκ νέου πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Αμέσως μόλις το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω στο πλήθος και το προπορευόμενο όχημα, ο κόσμος άρχιζε να φωνάζει και να καλεί απεγνωσμένα για ιατρική βοήθεια.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη λίγο αργότερα. Πρόκειται για τον 20χρονο Άλεξ Φίλντς, σε βάρος του οποίου έχουν αποδοθεί κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού.

Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται οι τραυματίες που κείτονται στο έδαφος.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είδε τραυματισμένους ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα, άλλους ανθρώπους να κλαίνε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στην περιοχή.

«Περπατούσαμε στον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν τραυματίζοντας και άλλους. Εκεί πίσω είναι ένα κορίτσι, προσπαθούν να το επαναφέρουν», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας διαδηλωτής φέρεται να πέταξε μία πέτρα στο αυτοκίνητο, κίνηση που προκάλεσε τον οδηγό να ρίξει το όχημα πάνω στον κόσμο και στη συνέχεια να απομακρυνθεί.

«Ναι, ήταν σκόπιμο. Με περίπου 65 χιλιόμετρα την ώρα, χτύπησε περίπου 15 -20 άτομα, τράκαρε δύο αυτοκίνητα μπροστά του και στη συνέχεια έκανε πίσω και έφυγε επιτάχυνε ενώ οι αστυνομικοί στέκονταν στην άκρη του δρόμου και δεν έκαναν τίποτα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Την είδηση για τον νεκρό μετέδωσε ο δήμαρχος της πόλης Σάρλοτσβιλ.

«Είμαι αγανακτισμένος και αποτροπιασμένος από το γεγονός της πρόσκρουσης του οχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» έγραψε αρχικά ο Μάικ Σίγκνερ σε μήνυμα στο Twitter.

«Είμαι συντετριμμένος που μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε», ήταν το tweet που ανήρτησε ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης μισή ώρα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο Σάρλοτσβιλ έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις, καθώς ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση ακροδεξιών, ενώ αντισυγκέντρωση αντιρατσιστικών οργανώσεων βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Η συγκέντρωση απαγορεύτηκε, ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (διαβάστε αναλυτικότερα εδώ).