Skip to main content

Βυθίστηκε για πολλές ώρες στο σκοτάδι το Άμστερνταμ

Το μπλακάουτ σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (12.00 ώρα Ελλάδας) όταν κόπηκε ένα καλώδιο κατά τη διάρκεια έργων σε προάστιο.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε επί πολλές ώρες σήμερα το Άμστερνταμ λόγω μιας σοβαρής βλάβης σε καλώδιο που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραμ και να κλείσουν κάποια από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης.

Το μπλακάουτ σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (12.00 ώρα Ελλάδας) όταν κόπηκε ένα καλώδιο κατά τη διάρκεια έργων σε ένα προάστιο στα νότια του ιστορικού κέντρου της ολλανδικής πρωτεύουσας, εξήγησε η εταιρεία ηλεκτροδότησης Liander.

Το Ράικσμουζέουμ, που φιλοξενεί αμέτρητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, όπως την περίφημη "Νυχτερινή περιπολία" του Ρέμπραντ, εκκενώθηκε και έκλεισε τις πύλες του. Το ίδιο συνέβη και με το αρχαιολογικό μουσείο Άλαρντ Πίρσον που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Άλλα μουσεία, όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Στέντελαϊκ παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό.

Στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περαστικοί το διασκέδαζαν τραβώντας φωτογραφίες τα ακινητοποιημένα τραμ.

Σύμφωνα με την εταιρεία Liander, περίπου 10.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και «δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση».