Skip to main content

Βίτσας: Δεν θα διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία με τις κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία» δήλωσε o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής έως το απόγευμα, οπότε συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Περιμένουμε την απόφαση. Από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία, ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία να τιμωρήσει την κοινωνία» είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση… Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό».

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι η κατάσταση βελτιώνεται σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα και επισήμανε ότι «με την κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2018». Κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα, δεν επιτρέπεται να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι, το ξέρουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ ο κ. Βίτσας σχολίασε πως «όταν οι ενέργειες έχουν πολιτικό στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο». Όπως υποστήριξε,«φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης…»

«Αντί να συζητάμε σήμερα, εφόσον έκλεισε η αξιολόγηση, πώς μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, και η ΠΟΑΣΥ να λύσει τα προβλήματα των αστυνομικών, θέλει να λύσει αυτό που θεωρεί ως "άβατο των Εξαρχείων"… αυτό είναι πολιτική κίνηση, αυτή είναι η δουλειά της;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Τίποτε δεν είναι άβατο» επέμεινε, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Άμυνας και την υπόθεση του Noor1 ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Έχουμε μια υπόθεση όπου η μαφία δρα, δουλειά του πολιτικού είναι να υπερασπίσει με ενέργειες το κοινωνικό συμφέρον».