Skip to main content

Βίτσας για Αγαθονήσι: Δεν μπορούν να χάνονται άνθρωποι στο Αιγαίο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την οδύνη του αναφορικά με το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου

Την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμίζοντας:

«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου», ενώ πρόσθεσε

«Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

Ο κ. Βίτσας από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος.

Ο υπουργός έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.