Skip to main content

Βίτσας:Επειδή κάποιος μιλά για γκρίζες ζώνες δεν σημαίνει ότι υπάρχουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέστησε στην Τουρκία να μην χρησιμοποιεί ως όπλο το προσφυγικό, ενώ είναι στην πραγματικότητα ανθρωπιστικό.

Επειδή κάποιος μιλά για γκρίζες ζώνες, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κιόλας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1.

«Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, δεν διεκδικεί κάτι, από την άλλη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κόκκινες γραμμές, που δεν είναι άλλες από την εθνική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Βίτσας, είπε πως παρότι η χώρα μας δεν θα μπει σε διαδικασία τεχνητής έντασης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υποστήριξε ότι οι δανειστές μας, μπορούν να παίξουν πιο εποικοδομητικό ρόλο με στόχο να πέσει η τουρκική προκλητικότητα, δεδομένου άλλωστε, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Παράλληλα, απέδωσε τις ενέργειες της γείτονος σε εσωτερικές διεργασίες στην Τουρκία και σε προβλήματα που αντιμετωπίζει στα ανατολικά της.

Παράλληλα, συνέστησε στην Τουρκία να μην χρησιμοποιεί ως «όπλο» το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ είναι στην πραγματικότητα ανθρωπιστικό. Γιατί στην περίπτωση που αλλάζει χαρακτήρα, τότε γίνεται επιθετική ενέργεια, συμπλήρωσε.