Skip to main content

Βιβλιοπαρουσίαση: «Οι ιστορίες μου οι μοίρες μου» της Ελένης Πατίδου

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από 11 αυτοτελείς ιστορίες, παρουσιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 7 στο Καφέ του Μύλου (Αν. Γεωργίου 56, Σφαγεία).

Ναι υπάρχουν οι Μοίρες! Άλλες είναι αγέρωχες, όμορφες, με πλούσια μακριά μαλλιά, αστραφτερό χαμόγελο και ζεστό βλέμμα. Κι άλλες είναι ρακένδυτες, μοχθηρές, ξεμαλλιασμένες, χωρίς δόντια. Άλλοτε τις συναντούμε στην πορεία της ζωής μας κι άλλοτε μας περιμένουν την ώρα που θα γεννηθούμε να γαντζωθούν στους ώμους μας, ώστε να σερνόμαστε από το βάρος τους, ή να μας πιάσουν από το χέρι και να μας πουν «προχώρα εγώ είμαι εδώ».

«Οι Ιστορίες μου οι μοίρες μου» είναι ένα πεζογράφημα της Ελένης Πατίδου που δίνεται με βιωματικό λόγο σε έντεκα αυτοτελή αφηγήματα. Μεμονωμένες, οι αυτοτελείς ιστορίες, έχουν την ικανότητα να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο παζλ από σύμβολα και αφετηρίες ζωής. Οι ιστορίες είναι απλές της καθημερινής ζωής της ηρωίδας που από μέσα τους αναβλύζει ένας θεωρητικός και προσωπικός υπαινιγμός. Η αρχική υπόθεση της συγγραφέως είναι ότι υπάρχουν οι μοίρες της ζωής. Οι μοίρες αυτές, που συμβάλλουν τόσο πολύ στη δόμηση της προσωπικότητάς μας, είναι οι ιστορίες ζωής τις οποίες κληρονομούμε ή βιώνουμε. Στόχος της συγγραφέως είναι να παρακινήσει τον αναγνώστη να ανακαλύψει τις δικές του μοίρες.

Η παρουσίαση του βιβλίου (από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ) θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Καφέ του Μύλου (Αν. Γεωργίου 56, Σφαγεία). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Τριάδα Εμμανουηλίδου, ο Αδάμ Χαρβάτης, ψυχολόγος και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και ο εκδότης – συγγραφέας Αχιλλέας Τριαντόγλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρολόγος – σκηνοθέτιδα Νέλη Δελλή ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Χριστίνα Σαμαρά και η Σοφία Καλμπουρτζή.

Η συγγραφέας Ελένη Πατίδου είναι ψυχολόγος με κατεύθυνση στην Κοινωνική – Κλινική και Σχολική Εξελικτική Ψυχολογία. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν ένα εκπαιδευτικό έργο για παιδιά, μια αυτοέκδοση του 2008 με τίτλο «Η τσάντα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης».