Skip to main content

Βίζερ: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τι δηλώνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ για τα περί «σχεδίου Χ» για τα οποία μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλώνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ερωτηθείς από τους κινδύνους που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία στην περίπτωση που η πρώτη αξιολόγηση καθυστερήσει.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους τονίζει ότι αυτό θα εξεταστεί στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης, καθώς ο βαθμός βιωσιμότητάς του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι κεντρικοί στην αξιολόγηση, ενώ εμφανίζεται εκ νέου κάθετος σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Τέλος ερωτηθείς για τα περί «σχεδίου Χ» για τα οποία μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της διαπραγμάτευσης από την αρχή της κρίσης, απαντά:

«Σε κάποιους λίγους ανθρώπους εκτός Ελλάδας είχε γίνει σαφές, ήδη από τον Μάρτιο, ότι στη χώρα υπήρχε μία γραμμή σκέψης -από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων- ότι από την αρχή δεν είχαν την πρόθεση να ολοκληρώσουν το δεύτερο πρόγραμμα, αλλά υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα του προγράμματος στο τέλος χωρίς δεσμεύσεις. Αυτό το σχέδιο δεν ήταν καλά μελετημένο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα είχε λειτουργήσει».