Skip to main content

Βlue Bottle, μία νέα αλυσίδα ξενοδοχείων γεννιέται στη Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο της Thessaloniki Hotel που επεκτείνεται στην πόλη με δύο ακόμη ξενοδοχεία επόμενης γενιάς - Συνέντευξη του manager της εταιρείας Σ. Κίρτσιου

Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2016, με το «Blue Bottle Hotel», γωνία Συγγρού με Επ. Αμβροσίου και από τότε η Thessaloniki Hotel IKE των Σωκράτη Κίρτσιου και Βασίλη Ζήτρου, έχει κυριολεκτικώς βγάλει το... πώμα και απελευθερώσει το τζίνι της «επόμενης γενιάς ξενοδοχείων», από το μπλε μπουκάλι.

Ήδη σειρά έχει πάρει το επόμενο ξενοδοχείο της εταιρείας, το «Blue Bottle Suites», που θα δημιουργηθεί στο Μέγαρο Φόρογλου, στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη με Φιλίππου, δηλαδή στην ίδια γειτονιά, ενώ οι δύο επιχειρηματίες έχουν έρθει σε αρχική συμφωνία με ιδιοκτήτη κτηρίου, προκειμένου να προσθέσουν στην αλυσίδα των ….Blue και το «Blue Bottle Hostel».

Για το όλο φιλόδοξο εγχείρημα που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικού fund που επενδύει στον τουρισμό, μίλησε στη Voria.gr ο manager της εταιρείας και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Σωκράτης Κίρτσιος, ένας άνθρωπος με δραστηριότητα στο ξενοδοχειακό κλάδο από το 1998 και σήμερα επίσης manager του ξενοδοχείου «El Greco», αλλά και sales manager του «Rotonda».

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ξενοδοχείων της επόμενης γενιάς, δηλαδή ξενοδοχείων που θα συνδυάζουν το hotel με το home, ξενοδοχείων που υιοθετούνε την πλέον προηγμένη τεχνολογία σε ό,τι αφορά τον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και τις νέες τάσεις σχετικά με τις απαιτήσεις των πελατών, είτε αυτό λέγεται βιολογικά προϊόντα στο πρωινό, είτε πιο σπιτικό περιβάλλον σε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, είτε ένας συνδυασμός διαφορετικών δράσεων για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν πλευρές δημιουργικής δραστηριότητας της πόλης και μέσα στο ξενοδοχείο», εξήγησε ο κ. Κίρτσιος τονίζοντας ότι τα Bottle δεν φοβήθηκαν την Αirbnb, αντίθετα αξιοποιούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η φιλοσοφία των επενδυτών,  δεν θυμίζει σε τίποτε το γνωστό «Blue Hotel, on a lonely highway», το αγαπημένο τραγούδι του Chris Isaak, αφού σκοπός είναι η δημιουργία ξενοδοχείων πόλης, εναλλακτικών μεν, διαφοροποιημένων από τα κλασικά, αλλά στο κέντρο ή δίπλα στην καρδιά του κέντρου αν και σε ήσυχες σχετικά γειτονιές.

Για τα …Βlues, το ξεκίνημα έγινε με το 3αστέρων «Βlue Bottle Hotel», στο ακίνητο που παλιά στέγαζε το ξενοδοχείο «Bill» και το οποίο μισθώθηκε μέχρι το 2033. Σε αυτή τη γωνιά, ακριβώς κάτω από το παλιό 4ο Αρρένων, άνοιξε τον Αύγουστο του 2017 το πρώτο Blue, δυναμικότητας 20 δωματίων, με πληρότητες που ξεπερνούν σήμερα το 80%.

Στο ενδιάμεσο έγινε μια χρωματική αλλαγή και η εταιρεία, εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2017 τα «White Bottle Apartments». Πρόκειται για οκτώ διαμερίσματα που δημιουργήθηκαν σε μία παλιά οικοδομή, στο 108 της Αγίου Δημητρίου, απέναντι από την εκκλησία. Το εσωτερικό της οικοδομής αναμορφώθηκε τελείως και έγιναν οκτώ διαμερίσματα των 35 τ.μ., για όσους πελάτες του Blue Bottle θέλουν μεγαλύτερη άνεση.

Το νέο επενδυτικό εγχείρημα της Thessaloniki Hotel IKE, που φτάνει έτσι να επενδύει 2,5 εκατ. ευρώ, ακούει στο όνομα «Blue Bottle Suites» και θα αναπτυχθεί στο κτήριο Φόρογλου το οποίο έχει μισθωθεί για περίοδο 25 ετών. Το κτήριο που έχει κριθεί διατηρητέο εξωτερικά, έχει κάλυψη 1.100 τ.μ. σε τρεις ορόφους και σε αυτό θα διαμορφωθούν 21 σουίτες, η μικρότερη 30 τ.μ. και η μεγαλύτερη 45 τ.μ., ενώ στο ισόγειο θα υπάρχει η αίθουσα πρωινού και χώρος δραστηριοτήτων. Στόχος είναι η λειτουργία του ξενοδοχείου τον Ιούνιο του 2019. Σημειώνεται ότι τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου ξενοδοχείου έχει η D&M Architects & Interior Designers.

«Το Blue Bottle Suites, θα είναι πιο tech hotel. Δεν θα έχει την κλασική reception, θα καταργήσουμε το πάσο ανάμεσα σε receptionist και πελάτη ο οποίος μόνος του, αλλά με υπάλληλο παρόντα, θα κάνει το check in και το check out. Ο πελάτης στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι πιο ενεργός, θα μπορεί αν θέλει να παρασκευάσει μόνος του το πρωινό του ή και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που θα γίνονται στον πολυχώρο του ισογείου», τονίζει ο ίδιος.

Η εταιρεία έχει εν τω μεταξύ προετοιμάσει τα επόμενα βήματά της, καθώς έχει αναζητήσει και βρει κτήριο, κοντά στο κέντρο, για τη δημιουργία του «Blue Bottle Hostel». Έχει μάλιστα καταλήξει σε συμφωνία για τη μίσθωση κτηρίου αλλά δεν έχουν ακόμη πέσει οι υπογραφές.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κίρτσιος, κάτοχος του 33% της εταιρείας που διαχειρίζεται το 4αστέρων «Zaliki Boutique Hotel», έχει καταθέσει πρόταση στην Alpha Leasing για να αγοράσει το ακίνητο, ώστε να μετατρέψει το 21 δωματίων ξενοδοχείο σε «Blue Bottle Classic», με ένα πιο ταιριαστό concept στο νεοκλασικό κτήριο στο οποίο στεγάζεται. Το «Ζaliki», δημιουργήθηκε από την οικογένεια Παπαδοπούλου, αλλά η επιχείρηση συνάντησε οικονομικά προβλήματα. Στην επιχείρηση ο κ. Κίρτσιος μπήκε το 2012.

Καταλήγοντας ο κ. Κίρτσιος φανερώνει ότι η Thessaloniki Hotel IKE, έχει θέσει τον πήχη ψηλά και σκοπό έχει, με τα «Blue Bottle», τη δημιουργία μίας αλυσίδας ξενοδοχείων που θα επεκταθεί σε επόμενη φάση στην Αθήνα, αλλά και γιατί όχι, σε Ρώμη, Βερολίνο και Λονδίνο. Η ανάπτυξη αυτή φυσικά και θα απαιτήσει κεφάλαια και όπως αποδεικνύεται το project της εταιρείας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον Άγγλων επενδυτών, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα οι επαφές να αποτελούν προάγγελο εισόδου του fund στην επιχείρηση.