Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΒΟΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΓΙΑ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Η ΝΔ ζητάει από Τσακαλώτο και κυβέρνηση να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις. Η υπόθεση χει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, απαντά το υπουργείο

Βολές ανταλλάσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο βασικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.

«Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα- να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του», σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνέχισε λέγοντας «ότι είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα».

Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας -όπως τονίζει - από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Το υπουργείο Οκονομικών σήκωσε το γάντι και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

«Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός αυτό», τόνισε το ΥΠΟΙΚ, συνιστώντας παράλληλα στους ανθρώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πιο προσεκτικοί και περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ