Skip to main content

Βολές Τζιτζικώστα σε Εγνατία Οδό για θαλάσσια συγκοινωνία και Κ16

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου η περιφέρεια τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Βολές κατά της Εγνατίας Οδού εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τις καθυστερήσεις στις εργασίες στον κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά αλλά και στις μελέτες για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία, ενώ ζήτησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου η περιφέρεια τον καθαρισμό του Θερμαϊκού.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα «Θερμαϊκός – ΟΛΘ: Η σημασία τους για την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης», ο περιφερειάρχης υπογράμμισε σε σκληρό τόνο πως το μόνο τμήμα του Κ16 που ήταν αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού, η γέφυρα δηλαδή που θα συνδέει το λιμάνι με την Εθνική Οδό, έχει μείνει στη μέση. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανικανότητα από μέρους της εταιρείας αφού ουσιαστικά έχει αφήσει «μια γέφυρα στον αέρα». 

Ο ίδιος όμως κατηγόρησε την εταιρεία και για έναν άλλο λόγο και συγκεκριμένα για την καθυστέρηση με την οποία παρέδωσε τις μελέτες για τις στάσεις της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, προ ολίγων ημερών έλαβε στα χέρια του τη μελέτη και η καθυστέρηση ήταν τόσο μεγάλη που πλέον ίσως χρειάζεται να γίνει μια εκ νέου έκθεση βιωσιμότητας για να σιγουρευτούν οι φορείς πως ένα τέτοιο έργο παραμένει συμφέρον για έναν ιδιώτη. 

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε ακόμα και στη σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηροδρομικό σταθμό λέγοντας πως η περιφέρεια αποκατέστησε την ήδη υπάρχουσα γραμμή που συνέδεε ΟΛΘ και ΝΣΣ και η οποία όμως παρέμενε σε αχρηστία για 10 περίπου χρόνια.

Αναφορικά με τον Θερμαϊκό, υποστήριξε ότι έχει μείνει πίσω το έργο καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, προσθέτοντας πως 41 φορείς εμπλέκονται στον καθαρισμό του. «Και η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει ακόμα έναν φορέα. Εμείς, ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάμε να αναλάβουμε εξ'ολοκλήρου τον καθαρισμό του Θερμαϊκού», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Ακόμα, σημείωσε πως η ΠΚΜ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια περιφέρεια στην απορρόφηση κονδυλίων σε όλη την Ελλάδα και για το β' εξάμηνο του 2017 και επανέλαβε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του περιφερειάρχη. 

Αφήνοντας αιχμές τόσο προς τον Γιάννη Μπουτάρη όσο και προς την κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι πέραν της προσπάθειας που γίνεται από την ΠΚΜ, για να έρθει η ανάπτυξη σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, «η πόλη πρέπει να αποκτήσει δήμαρχο και η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση».