Skip to main content

Βόμβα στο Κορδελιό: Πώς μετακινήθηκαν οι κάτοικοι κατά την εκκένωση

Τι λένε οι δήμαρχοι Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων Μενεμένης για τη μεταφορά χιλιάδων κατοίκων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

Ενημέρωση για τον τρόπο μετακίνησης των κατοίκων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής όπου βρέθηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έδωσαν οι δημαρχοι Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ανέφερε ότι μετακινήθηκαν μέσω του δήμου και των αστικών λεωφορείων περίπου 2.500 άτομα, από τους περίπου 60.000 που έπρεπε να μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι έφυγαν με δικά τους μέσα, ενώ ένας αριθμός, σχετικά μικρός, έμεινε στα σπίτια του και δεν πειθάρχησε.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε από την πλευρά του ότι από τους 4.000 που έπρεπε να μετακινηθούν η δημοτική αρχή μετέφερε μόλις 350. Οι υπόλοιποι, όπως είπε ο δήμαρχος, μετακινήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους με ίδια μέσα και πολύ λίγοι παρέμειναν και δεν υπάκουσαν. Ο κ. Κυρίζογλου είπε μάλιστα ότι ο ΟΑΣΘ ήταν παραδειγματικός με απόλυτη συνέπεια.