Skip to main content

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση των «καραμανλικών» της Θεσσαλονίκης

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, η καλή σχέση Στυλιανίδη-Τζιτζικώστα, η εμφάνιση Παπά και η κόντρα Μάρκου Νυφούδη.

-Μπορεί ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, να ήταν από εκείνους που έφυγαν νωρίς από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με την αλλαγή πορείας του κόμματος, ωστόσο ακόμη όπως έλεγε δέχεται επικριτικά σχόλια από τους πολίτες γι' αυτή την αλλαγή... Του καταλογίζουν –όπως και σε όσους έφυγαν- ότι συνέβαλαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο ίδιος αποδέχεται την κριτική. Αυτό που δεν δέχεται είναι επικριτικά σχόλια για την νέα εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είναι ανιψιά του και ο ίδιος αισθάνεται πολύ περήφανος, που το παιδί που μεγάλωσε στα... πόδια του και αγαπάει τόσο, στα 28 του χρόνια αναλαμβάνει υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη...

-Η καλή σχέση του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι γνωστή. Ο περιφερειάρχης μάλιστα στηρίζει εμπράκτως τη νέα συγγραφική απόπειρα του γνωστού «καραμανλικού», καθώς έχει βάλει υπό την αιγίδα του το νέο βιβλίο του κ. Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα...», που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας. Του βιβλίου πάντως προηγήθηκε και συνάντηση, στην οποία εκτός των δυο ανδρών συμμετείχαν και δυο άλλοι γνωστοί «καραμανλικοί» της Θεσσαλονίκης, ο Βάκης Φραντζής και ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Το ότι στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ το «καραμανλικό» μπλοκ της πόλης συντάχθηκε με την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποτελεί πλέον ανάμνηση.

-Ερωτήματα προκάλεσε η εμφάνιση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Φάνη Παπά, στην τελετή της Πυροσβεστικής, στην οποία βραβεύτηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η Βούλα Πατουλίδου και η εταιρία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Δεν πήγε για τις αποζημιώσεις των αγροτικών εκτάσεων από τις οποίες περνά ο αγωγός και προφανώς δεν πήγε μόνο για να δει από κοντά τη βράβευση των κ.κ. Τζιτζικώστα και Πατουλίδου. Πήγε επειδή ήταν από τους ανθρώπους που στήριξαν εμπράκτως κι από την αρχή την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος, βάζει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη την περιοχή μας. Στήριξη που έδινε από τις εποχές που για πολλούς ο ΤΑΡ αποτελούσε «κόκκινο πανί» και απέφευγαν οποιαδήποτε συσχέτισή τους με το συγκεκριμένο έργο. Σήμερα που όλοι σπεύδουν να φωτογραφηθούν και να στηρίξουν τον αγωγό, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που φέρνει στην περιοχή, ο κ. Παπάς αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του και βέβαια απολαμβάνει και της αναγνώρισης από τους ανθρώπους του ΤΑΡ.

-Η κόντρα της Κατερίνας Μάρκου και του Νίκου Νυφούδη που έχει τις ρίζες της στην κάθοδό τους στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Β' Θεσσαλονίκης), με το ίδιο κόμμα (Ποτάμι) στις προηγούμενες εκλογές, αναδείχτηκε και με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Μάρκου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Δε θα λείψει σε κανέναν, φέρεται να είπε ο κ. Νυφούδης, που πλέον στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι από τα φαβορί για να κερδίσει ενδεχόμενη έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αφού το Ποτάμι αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτόνομη κάθοδο. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει η κομματικά άστεγη Κατερίνα Μάρκου. Προς το παρόν οι φήμες την έχουν κάνει μπαλάκι ανάμεσα σε κόμματα. Οι όποιες ανακοινώσεις δε θα αργήσουν...