Skip to main content

Βορίδης: Νομοθετούνται προσλήψεις για εταιρίες που δεν υπάρχουν

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρίες που δεν υπάρχουν, ανέφερε ο Βορίδης

"Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις  στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών. Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή το νομοσχέδιο του Πάνου Σκουρλέτη το οποίο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης: "Η Κυβέρνηση, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, νομοθέτησε τη φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα, αυτή η ίδια Κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου".

Και συνεχίζει: Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρίες που δεν υπάρχουν. Προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια.  Καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λες και αυτό είναι το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες.
 
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης επισημαίνει πως:

"Αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς πραγματικό λόγο. Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα!
 
Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης: Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις  στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών.
           
Η πολιτική της φιλοσοφίας είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου".