Skip to main content

Βορίδης: Ονειρεύονται σενάρια δεξιάς παρένθεσης με διπλές εκλογές

Ο λαός καταλαβαίνει τα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας και θα δώσει εκλογική και πολιτική ηγεμονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ

Ο λαός θα δώσει εκλογική και πολιτική ηγεμονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμά ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης απορρίπτοντας «τα σενάρια "δεξιάς παρένθεσης" με διπλές εκλογές».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ονειρεύονται. Ο λαός καταλαβαίνει τα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας και θα δώσει εκλογική και πολιτική ηγεμονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ σημειώνει ότι η ΝΔ, θα πρέπει να οργανώσει αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

«Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον λαό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Ο λαός θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για τον τερματισμό αυτής της αδιέξοδης, καταστροφικής πολιτικής», υποστηρίζει.

Ερωτηθείς για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κληθεί να κυβερνήσει θα μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα εφαρμόσει μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις, ο κ. Βορίδης απαντά, πως η ΝΔ «έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, για μείωση της φορολογίας νομικών προσώπων, για μείωση στο 13% του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια».

«Στρατηγική μας επιλογή είναι γενικά η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της οικονομίας που θα παραλάβουμε» τονίζει.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», υποστηρίζει ο κ. Βορίδης και προσθέτει ότι «η πολιτική αλλαγή είναι όρος εθνικής επιβίωσης».