Skip to main content

Βορίδης: Σόιμπλε και Τσίπρας έχουν γίνει αδελφικοί φίλοι

Ο πρώην υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να μη συμφωνήσει σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά, ενώ δήλωσε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει.

Σόιμπλε και Τσίπρας έχουν γίνει αδελφικοί φίλοι, γι’ αυτό και ο Σόιμπλε του κάνει πολιτικά χατίρια, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του ραδιόφωνο του FOCUS 103,6.

«Όταν τίθεται ζήτημα συμφωνίας της αντιπολίτευσης στα μέτρα από τον Σόιμπλε, είναι ξεκάθαρα βοήθεια προς τον Τσίπρα και μάλιστα σε πλήρη συνεννόηση μαζί του», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να μη συμφωνήσει σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά, ενώ δήλωσε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει, ότι δεν ψηφίζουμε δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα ψηφίσουμε π.χ. αν την φέρουν, την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας είναι μόνο θέατρο, "διαπραγματευόμαστε, μαχόμαστε σκληρά" κτλ.

Και μετά φέρνει μία καταστροφική συμφωνία. Δεν αγοράζει το έργο ο Έλληνας πια. Ούτε οι πιο φανατικοί, φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Στο τέλος δεν θα τους ψηφίζουν, ούτε αυτοί που διορίζουν. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος φταίει για όλο αυτό, δεν μπορείς να λες όλα τα παραμύθια ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, από τον Ιανουάριο του 2016 δεν κλείνουν την αξιολόγηση, ενώ επί μήνες λένε ότι στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Έστω ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και βρέθηκαν τα 7 δις, στραγγίζοντας αποθεματικά δήμων, περιφερειών κτλ και ας πάρουμε το καλό σενάριο, ότι τον Σεπτέμβρη βγαίνει ο Σουλτς. Έχουν καταλάβει τι συμβαίνει μέχρι τότε στην πραγματική οικονομία; Τι γίνεται με την κατανάλωση, τις καταθέσεις, τις εξαγωγές;», σχολίασε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι στη Γερμανία, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, δε βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της διαρκούν 2-3 μήνες. Ως τότε ως χώρα και ως οικονομία θα σερνόμαστε; Οι άνθρωποι είναι καταστροφικοί, εγκληματούν κατά της χώρας και κατά λαού.

Όταν καταρρέει η οικονομία, έχεις πρόβλημα με τα φορολογικά έσοδα και προφανώς δεν μπορείς να κάνεις νέο κύκλο αυξήσεων της φορολογίας.

Όσοι κρατάνε τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, τις κρατάνε, με την προοπτική να έρθει η ΝΔ στην εξουσία και να κάνει κάτι...»

Αναφορικά τέλος με τους «αστερίσκους» της κυβέρνησης στη Διακήρυξη της Ρώμης ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Η Ελλάδα καταλήγει να είναι μία προβληματική χώρα μέσα στην κατεύθυνση που παίρνει η Ε.Ε. Δεν ξέρω αν θα το πάνε μέχρι τέλους, αλλά ενισχύουν την εντύπωση, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική εξαίρεση, ότι είναι παράταιρη.»