Skip to main content

Βούγιας κατά Μπουτάρη: Πλουμιστή ουρά παγονιού σε γηρασμένο σώμα

Πυρά κατά του δημάρχου για τις δημαιρεσίες - «Άφιλος» και «αγνώμων» ο Γιάννης Μπουτάρης, «η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει»

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τις επιλογές του κατά τις δημαιρεσίες και την καρατόμηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου από την προεδρία του ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και γνωστός συγκοινωνιολόγος Σπύρος Βούγιας.

Τιτλοφορώντας την ανάρτησή του «Πλουμιστή ουρά παγονιού σε γηρασμένο σώμα», ο κ. Βούγιας αναφέρει αρχικά: «Είμαι στο εξωτερικό για συνέδριο και από το Σάββατο αρχίζουν τα τηλέφωνα για τις εξελίξεις στις δημαιρεσίες και την αποπομπή του προέδρου».

«Δεν ξαφνιάζομαι από τη συμπεριφορά του δημάρχου προς τον πιο στενό και πολύτιμο συνεργάτη του, γιατί έχω ανάλογη εμπειρία. Και το θέμα δεν είναι υποκειμενικό: το πόσο άφιλος και αγνώμων είναι ο Γιάννης Μπουτάρης ως χαρακτήρας, το θυμίζει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία (για να προλάβει έγκαιρα την κριτική των άλλων). Το θέμα είναι πολιτικό», συνεχίζει και προσθέτει:

«Είναι προφανές οτι ο δήμαρχος, εκτιμώντας οτι ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος θα ασκούσε ακόμη πιο έντονη κριτική στην τελευταία περίοδο της θητείας, θέλησε να την υποβαθμίσει από το επίπεδο του προέδρου στο επίπεδο του απλού δημοτικού συμβούλου».

Σύμφωνα με τον Σπ. Βούγια, «προσπάθησε παράλληλα να δείξει πως παραμένει ισχυρός μέχρι το τέλος και να υπενθυμίσει έμμεσα το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του». «Αυτό, βέβαια, θεωρείται αδύνατο, όχι μόνο για υποκειμενικούς αλλά κυρίως για αντικειμενικούς λόγους (η κατάσταση της πόλης)», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Και καταλήγει με νόημα: «Περισσότερα συμπεράσματα θα προκύψουν όταν θα ολοκληρωθεί η εικόνα με τον επικείμενο ορισμό των αντιδημάρχων. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Και πως, όταν κοιτάζει κανείς προς την πλευρά της διοίκησης του δήμου, βλέπει την εικόνα ενός γηρασμένου σώματος στολισμένου με την πλουμιστή ουρά ενός παγονιού».