Skip to main content

Βούγιας: Με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη στη μάχη των δημοτικών εκλογών

Στόχος η συγκρότηση ενός υπερκομματικού μετώπου. Το φθινόπωρο θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος, τόνισε ο Σπύρος Βούγιας.

Να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό μέτωπο πόλης με τη συνεργασία όλων των ενεργών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης επιδιώκει ο Σπύρος Βούγιας, ο οποίος μετά την ομάδα Thessaloniki Project συγκροτεί τη δημοτική κίνηση ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη, εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019.

Όπως ανέφερε ο κ.Βούγιας μιλώντας με δημοσιογράφους, ο ίδιος θα ανακοινώσει το φθινόπωρο αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή όχι για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες, όπως ο εκλογικός νόμος.

Όλη την περασμένη χρονιά η ομάδα Thessaloniki Project προσπάθησε να σκιαγραφήσει τα χαρακτηριστικά της πόλης. Κύριος στόχος της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη είναι να κρατήσει ανοιχτή τη συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διατηρηθεί σε μια ατζέντα πόλης. Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι για τον σκοπό αυτό, είχε επαφές με τους κ.κ. Ζέρβα, Κουράκη και Ταχιάο αλλά δεν ευωδόθηκε μια κοινή πλατφόρμα.

«Τα θέματα της πόλης πρέπει να έχουν κεντρική πολιτική σημασία και να μην επισκιάζονται από τα πολιτικά ζητήματα», τόνισε. Αργότερα θα προκύψει το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής της κίνησης, ενώ άγνωστο είναι εάν η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή με συνεργασία. Παράλληλα, όπως είπε θα αναζητηθούν οι πολίτες εκείνοι για να στελεχώσουν το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο «τη Μικτή Θεσσαλονίκης». Τελικός στόχος της κίνησης είναι να συμμετάσχει με αξιώσεις στη μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κ. Βούγιας εκτίμησε ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος σημειώνοντας πως θα επιδιώξει να τελειώσει με αξιοπρέπεια τη θητεία του. Ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει χρίσμα ή στήριξη για να αποφασίσει και πως ο ίδιος μπορεί να αποτελέσει συνέχεια και τομή της Πρωτοβουλίας.

Αναφερόμενος στην πλειοψηφούσα παράταξη στον κεντρικό δήμο σημείωσε ότι απογοήτευσε το 2010 καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης έχασε συνεργάτες του και δεν προχώρησε σε ανανέωση. Χαρακτήρισε «πολιτικό κεφαλοκλείδωμα» τη στήριξη του πρωθυπουργού στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ χαρακτήρισε αποκρουστική την επίθεση στον δήμαρχο στις 19 Μαΐου.