Skip to main content

Βουλγαρία-Σκόπια δεν θα γίνουν «αίθουσες αναμονής» για τους πρόσφυγες

Ο στόχος της Γερμανίας είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των ερχόμενων προσφύγων, τόνισε Γερμανός αξιωματούχος στην Σόφια.

«Δεν θα γίνουν η Βουλγαρία και τα Σκόπια "αίθουσες αναμονής" για τους πρόσφυγες».

Αυτό δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος στην Σόφια, και πρόσθεσε: «Ο στόχος της Γερμανίας είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των ερχόμενων προσφύγων και το κάνουμε βιώσιμο, επειδή δεν μπορούμε να υποδεχθούμε άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες φέτος».

Πρόκειται για δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Κατασκευών και Μεταφορών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν.

Η Βουλγαρική Ραδιοφωνία σημειώνει ότι, κατά τα λόγια του, αν η Ελλάδα συνεχίσει να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις της για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της, όπως είναι σήμερα, μπορεί ενδεχομένως να επιβληθεί να βγει από το χώρο Σένγκεν.

Εκ μέρους της, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα δήλωσε πως η Βουλγαρία εξασφαλίζει την φύλαξη των εθνικών συνόρων της σύμφωνα με τα πρότυπα του Σένγκεν και από το 2012 πληροί τα τυπικά κριτήρια ένταξης.

"Ωστόσο, εν όψει της κατάστασης στην Ευρώπη το σημαντικότερο είναι να εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απ’ όσο να εμμένουμε σε συμπληρωματικά δικαιώματα για τους Βούλγαρους πολίτες", είπε η Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Ο Μακεδών